Logo

Batteri – komplettera din solcellsanläggning med ett solcellsbatteri.

Att komplettera sin solcellsanläggning med ett tillhörande batteri är en klok investering för att maximera utnyttjandet av den kostnadsfria energi som solcellerna genererar. Förutom detta öppnar ett batteri upp för ytterligare alternativ, såsom möjligheten att lagra el till tillfällen då elpriserna är höga eller köpa el när elpriserna är låga.

Batteri – komplettera din solcellsanläggning med ett solcellsbatteri.

Därför ska du välja oss på Solsystem

Vi är passionerade över att få leverera trygga, korrekta och prisvärda installationer till våra kunder. Lång erfarenhet och tusentals nöjda kunder gör oss självsäkra i vår leverans av solceller- och batterilösningar.

Personligt hembesök
Vi bokar in en dag och tid som passar dig och kommer vid detta tillfälle lyssna på dina önskemål samt titta på ditt tak eller din marks förutsättningar.
Bidrag för solceller
Likt rot- och rutavdrag finns det ett Grönt Teknik-avdrag som går att nyttja för dig som vill investera i solceller och batteri. Avdraget uppgår till 20% och dras av på kostnaden för arbete och material. För batterianläggningar utökas skattereduktionen till 50%.
Ren solenergi till ditt tak
Den el du producerar tär inte på jordens resurser utan är förnybar och miljöriktig. Att inte vara helt beroende av någon annan för att få el till sin fastighet ger en trygghet och du kan sova gott om natten.
Batteri
Att komplettera sin solcellsanläggning med ett tillhörande batteri är en klok investering för att maximera utnyttjandet av den kostnadsfria energi som solcellerna genererar.

Tack Solsystem för solpanelerna på min villa! Calle bor med sin familj i Habo och han jobbar inom husbranschen. För honom var det ett självklart val att investera i solpaneler. Solcellerna har nu suttit på taket i ett år och han är nöjd med resultatet. ”Jag är jättenöjd med Solsystem, trevliga och jättebra service! Jag skulle rekommendera dem till alla jag känner!"

Vad skiljer oss från andra?

Solsystem är i rötterna ett småländskt familjeföretag inom solcellsbranschen som idag levererar prisvärda och smarta lösningar till största delen av södra Sverige. Vi arbetar uteslutande med solpaneler av absolut högsta kvalitet som installeras av kvalitetssäkrade montörer. Vi gör det enkelt för våra kunder eftersom vi tar ett helhetsansvar från första möte till färdig installation och underhållsservice. Vi är solcellsföretaget som hjälper er med att göra en trygg, grön investering med mycket god avkastning.

Antal lokala projektledare
19
Grundat
2017
Antal installationer
3 000+

Stödtjänster – gör det möjligt för dig att tjäna pengar på din batteriresurs.

CheckWatt och FlowerHub är stödtjänster som gör det möjligt för dig att stötta svenska kraftnät med att hålla frekvensen på elnätet i balans. Tjänsterna riktar sig till alla med batterilagring i utbyte mot ekonomisk ersättning.

Hur går man tillväga för att koppla sitt batteri till dessa stödtjänster?

För att inleda processen tar du kontakt med oss på Solsystem som hjälper dig från start till mål. Vi installerar en styrenhet och hjälper er att komma igång. När installationen är slutförd och styrenheten uppkopplad genomförs tester för att säkerställa att allt fungerar. Du får därefter tillträde till ditt personliga konto där du smidigt kan följa och se den dagliga ersättningen som du erhåller genom att bidra till elnätets stabilitet.

Läs mer på CheckWatts hemsida och FlowerHubs hemsida.

Stödtjänster – gör det möjligt för dig att tjäna pengar på din batteriresurs.
photograph-of-a-solar-panels-in-a-battery-shape

Batteri

Att komplettera sin solcellsanläggning med ett tillhörande batteri är en klok investering för att maximera utnyttjandet av den kostnadsfria energin som solcellerna genererar. Idag är det statliga stödet vid köp av batteri 50% vilket gör investeringen ännu bättre. Ett batteri öppnar också upp för andra möjligheter som effekttoppskapning, tariffstyrning och frekvensreglering.

Effekttoppskapning

Effekttoppskapning innebär att kapa effekttoppar och således få ner månadskostnaderna på effektavgifterna som senast 2027 kommer vara implementerat hos alla nätägare i vårt avlånga land Sverige.

Tariffstyrning

Tariffstyrning innebär att kunna köpa el då elpriserna är låga eller sälja när elpriserna är höga. 

Frekvensreglering

Frekvensreglering innebär att stötta svenska kraftnät med frekvensen på elnätet och få betalt för att upplåta sitt batteri.

batteri

Batterilager

Vi levererar ett brett sortiment av batterilager, allt från stora batteriskåp för industrier till mindre system anpassat för villahushållet. Vi levererar bland annat smarta batterilagersystem med inbyggd Artificiell Intelligens som lär känna ert beteendemönster, läser av kommande väderprognos och spotpriser för att uppnå maximal lönsamhet med batterilagret. 

El i samband med strömavbrott

Vill du ha el när dina grannar har strömavbrott? Vi kan installera system med ö-drift, eller backupfunktion där batteriet kommer förse hushållet med el vid strömavbrott. Till er som har en elbil med V2X kompabilitet kan vi dessutom installera laddbox där bilens batterilager även kan användas till att försörja huset, ladda batterierna eller sälja ut på nätet. 

Solsystem - Profilbild - okänd-01

Är du intresserad av att investera i batteri eller annan smart lösning?

Kontakta oss

När du bokar ett kostnadsfritt hembesök av oss så kommer vi hem till dig och pratar mer om hur en solcells- och/eller batterianläggning ska fungera hos dig. Baserat på dina önskemål, förutsättningar och behov presenterar vi därefter en offert med förslag på den bästa solcells och batterilösningen för just din fastighet.

Stockholm Address
Adress
Box 231
332 25, Gislaved
Telefontid
Telefontid:
Mån: 10.00 - 16.00
Tis-fre: 09.00-16.00
Lör-sön: stängt

Letar du efter våra medarbetare? Hitta dem här.