Logo

Solpaneler

Vi arbetar uteslutande med solpaneler av absolut högsta kvalitet som installeras av kvalitetssäkrade montörer

Solpaneler

Därför ska du välja oss för solpaneler

Vi är passionerade över att få leverera trygga, estetiska, prisvärda och proffsiga installationer till våra kunder. Med lång erfarenhet och tusentals nöjda kunder så har vi kommit långt.

Personligt hembesök
Vi bokar in en dag och tid som passar dig och kommer vid detta tillfälle lyssna på dina önskemål samt titta på ditt tak eller din marks förutsättningar.
Bidrag för solceller
Likt rot- och rutavdrag finns det ett Grönt Teknik-avdrag som går att nyttja för dig som vill investera i solceller och batteri. Avdraget uppgår till 20% och dras av på kostnaden för arbete och material. För batterianläggningar utökas skattereduktionen till 50%.
Ren solenergi till ditt tak
Den el du producerar tär inte på jordens resurser utan är förnybar och miljöriktig. Att inte vara helt beroende av någon annan för att få el till sin fastighet ger en trygghet och du kan sova gott om natten.
Batteri
Att komplettera sin solcellsanläggning med ett tillhörande batteri är en klok investering för att maximera utnyttjandet av den kostnadsfria energi som solcellerna genererar.

Jag är mycket nöjd med Solsystem som är personliga och service-minded både innan installationen, under tiden och efter leverans. Till skillnad från många andra leverantörer så kommer Solsystem hem och tittar på taket (kostnadsfritt) innan de lämnar offert. Då går det att ha en vettig diskussion för att få bästa resultat av solcellerna! - Dag Söderlund

Vad skiljer oss från andra?

Solsystem är i rötterna ett småländskt familjeföretag inom solcellsbranschen som idag levererar prisvärda och smarta lösningar till största delen av södra Sverige. Vi arbetar uteslutande med solpaneler av absolut högsta kvalitet som installeras av kvalitetssäkrade montörer. Vi gör det enkelt för våra kunder eftersom vi tar ett helhetsansvar från första möte till färdig installation och underhållsservice. Vi är solcellsföretaget som hjälper er med att göra en trygg, grön investering med mycket god avkastning.

Antal lokala projektledare
19
Grundat
2017
Antal installationer
3 000+

Vi finns tillgängliga för installationer här:

Solpaneler – vanliga frågor och svar

Vad ska man tänka på vid köp av solpaneler?
Vad ska man tänka på under installation av solpaneler?
Hur många solpaneler behövs för 10000 kWh?
Vad kostar 10 kW solpaneler?
Vad är en växelriktare och varför behövs det vid solpaneler?

Boka ett tryggt möte med oss idag
och få en kostnadsfri offert!

Solcellspaneler till tak

Solpaneler

Sedan 2017 levererar Solsystem skräddarsydda solcells- och batterilösningar till villor, industrier, bostadsrättsföreningar och lantbrukare.

Vi finns med hela vägen rån första möte till färdig installation och underhållsservice. Vi är solcellsföretaget som erbjuder en god investering för framtiden!

Vill du veta mer om våra lösningar och hur vi kan hjälpa dig att ta nästa steg mot en grönare och smartare energilösning?

Solpaneler: En introduktion

Vad är solpaneler och hur fungerar de?

Solpaneler är anordningar som omvandlar solljus till el. De är gjorda av många små solceller, som är enheter som absorberar ljusenergi och omvandlar den till elektrisk energi. Solceller är gjorda av halvledarmaterial, som kisel, som kan absorbera ljusenergi och slå ut elektroner. Dessa elektroner flödar sedan genom en krets, vilket skapar en elektrisk ström.

Solpaneler används i en mängd olika applikationer, till exempel:

Villa i Göteborg med solpaneler från Solsystem

Processen – från solstråle till tänd lampa

Så här ser processen ut – från att solens stråle träffar solpanelen till det att el genereras:

  1. Solljus: Solens strålar träffar solpanelen.
  2. Absorption: Ljusenergin absorberas av halvledarmaterialet i solcellerna.
  3. Elektroner: Ljusenergin slår ut elektroner från halvledarmaterialet.
  4. Elektrisk ström: Elektronerna flödar sedan genom en krets, vilket skapar en elektrisk ström.
  5. Växelriktare: Solceller producerar likström, men de flesta apparater och elnät kräver växelström. En växelriktare omvandlar likströmmen från solcellerna till växelström.
  6. Användning: Den el som genereras av solpaneler kan användas direkt för att driva apparater och belysning, eller så kan den matas ut på elnätet och användas av andra.
Villa i Mariestad med solpanel från Solsystem

Fördelar med solpaneler

Det finns många fördelar med solenergi i allmänhet och solpaneler i synnerhet. Det främsta fördelarna som man brukar lyfta är att det är en god långsiktig investering, samtidigt som det är bra för miljön och kräver minimalt underhåll. Solpaneler som installeras på privata fastigheter såsom villor och radhus leder också till att värdet på ditt hem ökar.

När passar det att ha solpaneler?

De flesta tak- och tomter lämpar sig för solceller, men passar särskilt bra om du:

Har ett tak med god solinstrålning: Ett tak som vetter åt syd är mest optimalt, men ett tak som vetter åt öst eller väst är också bra. En solcellsanläggning som ligger i östlig eller västlig riktning genererar ungefär 80% jämfört med en i sydlig riktning. Fördelen med att blanda väderstrecken är att du får en jämnare produktion över hela dagen.

Har en hög elförbrukning: Solpaneler kan hjälpa dig att spara mer pengar om du har en hög elförbrukning.

Har möjlighet att finansiera installationen: Det finns olika finansieringsalternativ tillgängliga för solcellsinstallationer. Du kan antingen använda eget kapital eller istället välja någon utav våra flera finansieringsalternativ via förmånliga lån via Wasa Kredit.

Vill bidra till en mer hållbar energianvändning: Solpaneler är en ren och förnybar energikälla.

Installation av solpaneler

Hur lång tid tar det att installera solpaneler?

Ett vanligt montage av solceller på en villa går fort och tar vanligtvis inte mer än 2 till 3 dagar. Inom någon vecka har även elektrikern installerat solcellsanläggningen, vilket innebär ett kort besök på några få timmar.

Vi på Solsystem tar hand om hela processen åt dig. Vi sköter planering, montering och pappersarbete. Du slipper lägga ned tid och energi på solcellsinstallationen, och kan istället fokusera på alla fördelar som kommer att komma med din nya investering.

Vill du veta mer om hur det går till att installera solpaneler med oss på Solsystem?

Kontakta oss så berättar vi mer!

solceller

Trygghet med garanti

Solceller är en klok investering för framtiden, med produkter av en livslängd på uppåt 30 år. När installationen är klar får du ett installationsintyg i vilket alla dina garantier tydligt specificeras. Garantin ger dig en trygghet och ekonomisk säkerhet under en betydande del av anläggningens livslängd.

Olika typer av garantier:

Solsystems garantier

Vi på Solsystem erbjuder generösa garantier på våra produkter för villor, lantbruk och företag. Vissa utav våra produkter har upp till 30 års garanti.

Investera tryggt i solenergi

Genom att välja Solsystem får du inte bara en högkvalitativ solcellsanläggning, utan också en trygghet med våra omfattande garantier. Kontakta oss idag för att ta steget mot en mer hållbar framtid med solenergi!

Flerfamiljshus i Jönköping med solpaneler från Solsystem

Kontakta oss

När du bokar ett kostnadsfritt hembesök av oss så kommer vi hem till dig och pratar mer om hur en solcells- och/eller batterianläggning ska fungera hos dig. Baserat på dina önskemål, förutsättningar och behov presenterar vi därefter en offert med förslag på den bästa solcells och batterilösningen för just din fastighet.

Stockholm Address
Adress
Box 231
332 25, Gislaved
Telefontid
Telefontid:
Mån: 10.00 - 16.00
Tis-fre: 09.00-16.00
Lör-sön: stängt

Letar du efter våra medarbetare? Hitta dem här.