Solpaneler & solceller till ditt Lantbruk

Solpaneler till ditt lantbruk – Hur ser processen ut?

Du som är lantbrukare är van vid att använda stora produktiva ytor såsom åkrar och hagar och du har stor energiförbrukning på din gård. Glöm inte bort din mest produktiva yta –nämligen taket! Dina stora takytor på ladugårdar och maskinhallar ger stora möjligheter att tjäna pengar på solceller för dig som lantbrukare.

Vi på Solsystem gör kostnadsfria besök ute på plats ute på din gård där vi utgår ifrån dina specifika önskemål om solpaneler för just din ladugård eller maskinhall. Vi tittar på följande punkter:

 • Specifika förutsättningar
 • Nuvarande förbrukning
 • Möjliga takytor
 • Dina önskemål

Du får sedan priset direkt på plats och vi skapar en helhetslösning utifrån ditt behov.

Pris på solpaneler?

Vilket pris på solceller förväntar du dig? När det kommer till pris skiljer offerter sig ofta markant mellan olika leverantörer av solceller. Vi delar med oss av olika exempel på varför det kan skilja sig och vad du som konsument ska tänka på. Det kan även bero på andra saker men vi tycker att vi får med det viktigaste i den här texten om solpaneler. Kvalitén på växelriktaren och kvalitén på solpanelerna spelar stor roll när det kommer till din leverantörs val av kostnad. När leverantören hjälper dig med solceller har de ett inköpspris på materialet. Beroende på vilket material och vilken leverantör av materialet din installatör har valt kan priset även där skilja sig åt. Läs mer om detta här.

Läs om våra installationer av solpaneler här!

Är det tryggt att installera solceller på ladugårdar?

Ja, det är tryggt och säkert att installera solpaneler på ladugårdstaket! Vi på Solsystem är noga med montage av elledningar på ladugårdstak och vi använder oss av  överspänningsskydd med marknadsledande egenskaper. När vi installerar solpaneler för lantbruk har vi speciella riktlinjer att följa från branschorganisationer vilket ger dig som lantbrukare den trygghet som krävs.

Placering av växelriktare

Vi tittar noga på taket och hur ledningar samt placering av växelriktare ska placeras för att ge ett så bra utseende som möjligt på taket. Vi på solsystem tycker det är viktigt att våra installationer inte bara är en bra investering och efter vi installerat panelerna släpper vi inte vårt ansvar och vi har upp till 25 år garanti på våra produkter. Vi finns där för våra kunder med rådgivning, svar på frågor och service.

Att använda solceller har aldrig varit enklare! Vi tar ett helhetsansvar där detta ingår:

 • Rådgivning om val av solpaneler
 • Paneler som är anpassade för tuffa förhållanden som råder i Skandinavien
 • Montage av solpaneler, elinkoppling samt anmälan till elnätsägare
 • Garantier, utseende & funktion
 • Montagematerial som håller vad det lovar
 • Design från takets helhetsperspektiv, snygg hantering av anslutning mot takfönster, huvar & skorsten

Se våra referenser

Våra garantier

Säljer jag överskottselen?

Ditt lantbruk kommer använda en större del av elproduktionen. Överskottet av el säljs dock ut på nätet. Detta gör att du som lantbrukare kan leverera närproducerad grön el till närområdet och få en extra passiv inkomst. Här nedan finner du fler frågor & svar!

 • Solcellsföretag-Är det en ekonomiskt vettig investering?

  Ja, absolut!

 • Solcellsföretag-Inför ett möte om solceller, finns det något jag ska tänka på?

  Att vara förberedd på ett besök av oss sparar tid för oss båda. Någonting som är viktigt är att samtliga husägare är hemma när vi kommer på besök. Här nedanför listar vi saker som kan vara bra att ta fram eller nämna: Vi ser gärna att du tar fram din senaste elräkning, där kan vi ser vi information som vi behöver till uträkning. Har du en ritning över husets tak kan det hjälpa oss vid planeringen. Så ta gärna fram den och visa den för oss. Fundera även på om du kommer att få ändrade elbehov framöver, tex. elbil eller pool mm. Berätta gärna så att vi får en större bild av ditt behov.

 • Solcellsföretag-Är det krångligt att installera solceller?

  Nej, vi sköter allt och har vi tar ett helhetsansvar för hela installationen. Du kan känna dig trygg när vi installerar dina solpaneler.

 • Solcellsföretag-Är det svårt att sälja överskottsenergi?

  Nej, det sköts automatiskt och du kan luta dig tillbaka.

 • Solcellsföretag-Är solceller lönsamt?

  Solceller har en förväntad livslängd på långt mer än 30 år. Fråntaget investeringskostnaden, är den producerade elen gratis. Om du producerar mer el än du behöver kan du sälja den till din elhandelsleverantör. Sverige har väldigt gynnsamma väderförutsättningar för solcellsproduktion – ca 900-1 100 kWh/år per installerad kW.

 • Solcellsföretag-Hur fungerar solceller?

  Solcellsmoduler monteras på husets eller garagets tak eller på närliggande gärde och kopplas till ditt elsystem. När natten övergår till dag genererar de el, som går direkt till ditt hem. Elproduktionen är helt tyst, tar inte stor plats och kräver minimalt med underhåll. En solcellsanläggning består av solceller som omvandlar energin i solens strålar till elektricitet.

 • Solcellsföretag-Hur går installationen till?

  Du beställer anläggningen via oss och vi genomför monteringen med egen personal. Vi för- och slutanmäler installationen hos er nätägare, vilka därefter kostnadsfritt byter din elmätare.

 • Solcellsföretag-Hur mycket el genererar solcellerna?

  Sverige har gynnsamma väderförutsättningar för solcellsproduktion – vi beräknar ca 900-1 100 kWh/år per installerad kW för tak i hyggligt sydläge. Ligger taket i öst eller västläge förväntas produktionen ligga på 800-900 kWh/år per installerad kW.

 • Solcellsföretag-Ligger Sverige för långt norr ut och skiner solen för lite?

  Solpanelen jobbar med ljuset och inte solen. Så svaret på frågan i det här fallet är nej.

 • Solcellsföretag-Vad innebär ett mätarbyte?

  För att kunna sälja den el som matas ut på elnätet behöver du en timmätare som mäter både den el som matas ut och den som matas in på nätet. Mätarbytet görs kostnadsfritt av ditt elnätbolag, förutsatt att din produktion klassas som mikroproduktion. Mätarbytet görs så snart som möjligt från att slutanmälan har skickats in om att el-installationen är färdig.

Boka ett tryggt möte med oss idag!

Vi på Solsystem vill bara att du ska veta att vi tar hand om dina personuppgifter.

Varför ska du välja solsystem?

Vi startade Solsystem för att vi har ett gediget el-intresse och vi såg hur otroligt bra produkten var. Med solpaneler kan vi alla bidra till en bättre miljö samtidigt som både vi och våra kunder tjänar pengar på solceller! Eftersom vi är passionerade att få leverera trygga, estetiska, prisvärda och proffsiga installationer till våra kunder är det till allas fördel att våra produkter är bra. Med lång erfarenhet och hundratals nöjda kunder samt fokus på våra kunders bästa intresse så har vi kommit långt. Vårt mål på Solsystem – vi vill överträffa dina förväntningar och se till att du tjänar pengar när du sover. Vi har förmånliga lånealternativ där du kan delbetala din anläggning.