Solceller och solpaneler för företag

Varför ska du använda solceller till ditt företag?

 • Många företag har stort behov av egen energiförbrukning, även dagtid.
 • Du kan använda merparten av elproduktionen själv
 • Stora takytor ger snabb avkastning och hög förräntning av insatt kapital
 • Det ger företaget en modern miljöprofil när ni sätter solceller på taket.
 • En trygg investering med bra avkastning! Visa att ditt företag följer trender och agerar på aktuella möjligheter

Solpaneler till ditt företag – Hur går det till?

Vi på Solsystem gör kostnadsfria besök ute på plats där vi utgår ifrån dina specifika önskemål om solpaneler för just din industri eller kontorslokal.

Vi tittar på följande punkter:

 • Specifika förutsättningar
 • Nuvarande förbrukning
 • Möjliga takytor
 • Dina önskemål

Du får sedan priset direkt på plats och vi skapar en helhetslösning utifrån ditt behov av solceller till ert företag.

Vilka solpaneler & solceller är bäst i test?

Vilka solceller är bäst i test? Energimyndigheten har gjort tester på flera olika modeller av solceller och växelriktare. I studierna har flera olika parametrar tagits i beräkning, bland annat energiproduktion och hållbarhet. Studien säger dock inte vilken modell som är bäst i test, utan listar viktiga egenskaper för alla modeller. Den främsta anledningen till att ingen vinnare utses är att energiproduktionen under lika förutsättningar inte skiljer mer än någon enstaka procent mellan de olika modellerna. Läs mer om detta här!

Läs om några av våra installationer av solpaneler här!

Varför ska jag vara noga med att välja rätt leverantör av solceller?

Det är en växande bransch med många både gamla och nya aktörer. Det är viktigt att välja en leverantör med erfarenhet, kunskap och gott rykte som har solcellsanläggningar som expertområde. När vi pratar om experter så menar vi att det bolag du väljer behöver ha ett gediget intresse av el och bör ha varit i branschen i många år. Allt som har med el att göra ska du ta på allvar och välja varsamt. 

Sälja överskottsel till grannarna

Ditt företag kan ofta använda en större del av er egen produktion av el. Överskottet av el säljs ut på nätet och detta gör att ditt företag kan leverera närproducerad grön el till närområdet och få en extra passiv inkomst som företag. När vi gör våra installationer tittar vi noga på taket och hur ledningar samt placering av växelriktare ska placeras för att ge ett så bra utseende som möjligt på företagets tak.

 

Att använda solceller har aldrig varit enklare! Vi tar ett helhetsansvar där detta ingår:

 • Rådgivning om val av paneler
 • Paneler som är anpassade för tuffa förhållanden som råder i Skandinavien
 • Montage av solpaneler, elinkoppling samt anmälan till elnätsägare
 • Garantier, utseende & funktion
 • Montagematerial som håller vad det lovar
 • Design från takets helhetsperspektiv, snygg hantering av anslutning mot takfönster, huvar & skorsten

 

Möt våra referenser

Våra garantier

Placering av solpaneler?

Vi på Solsystem tycker det är viktigt att våra installationer inte bara är en bra investering, vi vill att de ska vara estetiskt tilltalande också. Vi tittar noga på taket och hur ledningar samt placering av växelriktare ska placeras för att få ett så fint utseende som möjligt på ert tak. Här nedanför har vi listat några vanliga frågor om solpaneler

 • Solcellsföretag-Är det en ekonomiskt vettig investering?

  Ja, absolut!

 • Solcellsföretag-Är det krångligt att installera solceller?

  Nej, vi sköter allt och har vi tar ett helhetsansvar för hela installationen. Du kan känna dig trygg när vi installerar dina solpaneler.

 • Solcellsföretag-Inför ett möte om solceller, finns det något jag ska tänka på?

  Att vara förberedd på ett besök av oss sparar tid för oss båda. Någonting som är viktigt är att samtliga husägare är hemma när vi kommer på besök. Här nedanför listar vi saker som kan vara bra att ta fram eller nämna: Vi ser gärna att du tar fram din senaste elräkning, där kan vi ser vi information som vi behöver till uträkning. Har du en ritning över husets tak kan det hjälpa oss vid planeringen. Så ta gärna fram den och visa den för oss. Fundera även på om du kommer att få ändrade elbehov framöver, tex. elbil eller pool mm. Berätta gärna så att vi får en större bild av ditt behov.

 • Solcellsföretag-Är det svårt att sälja överskottsenergi?

  Nej, det sköts automatiskt och du kan luta dig tillbaka.

 • Solcellsföretag-Är solceller lönsamt?

  Solceller har en förväntad livslängd på långt mer än 30 år. Fråntaget investeringskostnaden, är den producerade elen gratis. Om du producerar mer el än du behöver kan du sälja den till din elhandelsleverantör. Sverige har väldigt gynnsamma väderförutsättningar för solcellsproduktion – ca 900-1 100 kWh/år per installerad kW.

 • Solcellsföretag-Hur fungerar solceller?

  Solcellsmoduler monteras på husets eller garagets tak eller på närliggande gärde och kopplas till ditt elsystem. När natten övergår till dag genererar de el, som går direkt till ditt hem. Elproduktionen är helt tyst, tar inte stor plats och kräver minimalt med underhåll. En solcellsanläggning består av solceller som omvandlar energin i solens strålar till elektricitet.

 • Solcellsföretag-Hur går installationen till?

  Du beställer anläggningen via oss och vi genomför monteringen med egen personal. Vi för- och slutanmäler installationen hos er nätägare, vilka därefter kostnadsfritt byter din elmätare.

 • Solcellsföretag-Vad innebär ett mätarbyte?

  För att kunna sälja den el som matas ut på elnätet behöver du en timmätare som mäter både den el som matas ut och den som matas in på nätet. Mätarbytet görs kostnadsfritt av ditt elnätbolag, förutsatt att din produktion klassas som mikroproduktion. Mätarbytet görs så snart som möjligt från att slutanmälan har skickats in om att el-installationen är färdig.

 • Solcellsföretag-Ligger Sverige för långt norr ut och skiner solen för lite?

  Solpanelen jobbar med ljuset och inte solen. Så svaret på frågan i det här fallet är nej.

 • Solcellsföretag-Hur mycket el genererar solcellerna?

  Sverige har gynnsamma väderförutsättningar för solcellsproduktion – vi beräknar ca 900-1 100 kWh/år per installerad kW för tak i hyggligt sydläge. Ligger taket i öst eller västläge förväntas produktionen ligga på 800-900 kWh/år per installerad kW.

Boka ett tryggt möte med oss idag!

Vi på Solsystem vill bara att du ska veta att vi är rädda om dina personuppgifter.

Varför ska du välja solsystem?

Vi startade Solsystem för att vi har ett gediget el-intresse och vi såg hur otroligt bra produkten var. Med solpaneler kan vi alla bidra till en bättre miljö samtidigt som både vi och våra kunder tjänar pengar på solceller! Eftersom vi är passionerade att få leverera trygga, estetiska, prisvärda och proffsiga installationer till våra kunder är det till allas fördel att våra produkter är bra. Med lång erfarenhet och hundratals nöjda kunder samt fokus på våra kunders bästa intresse så har vi kommit långt. Vårt mål på Solsystem – vi vill överträffa dina förväntningar och se till att du tjänar pengar när du sover. Vi har förmånliga lånealternativ där du kan delbetala din anläggning.