Solceller & solpaneler till villa 

Varför ska du använda solceller till ditt hus?

 • Du bidrar till en bättre miljö
 • Du får en passiv inkomst och tjänar pengar utan egen insats
 • Du sänker driftkostnaden
 • Du ökar värdet på ditt hus


Hur går det till?

Med solceller på din villa får du in en passiv inkomst med en säkrare avkastning än på aktiemarknaden. Vi hjälper dig göra en bra investering för dig och miljön. Vi på Solsystem gör kostnadsfria hembesök där vi utgår ifrån dina önskemål på solpaneler för just din villa.

Vi tittar på följande punkter:

 • Specifika förutsättningar
 • Nuvarande förbrukning
 • Möjliga takytor
 • Dina önskemål

Efter det får ni sedan priset direkt på plats och vi skapar en helhetslösning utifrån era behov.

Hur många solceller behöver man?

För att räkna ut hur många solpaneler man behöver bör man först räkna ut sin elförbrukning. För en medelstor eluppvärmd villa är genomsnittsförbrukningen ca. 20 000 kWh. Använder du exempelvis fjärrvärme eller pelletsbrännare så sjunker den siffran ordentligt till ca 6 000 kWh. Det finns många förhållanden som spelar in i hur mycket el en solpanel kan producera. Väderstreck, takets lutning, väder med mera. I våra svenska förhållanden räknar vi med att för varje installerad kW i effekt, får vi ut någonstans mellan 800 och 1100 kWh per år. Ett bra solläge i södra Sverige kan dessutom ligga något över detta, så vi räknar på ett medelvärde på 1000 kWh. Läs mer om detta här.

Läs om några av våra installationer av solpaneler här!

Vad kostar det att installera solceller på min villa?

För en vanlig villa kan det kosta mellan 80 000 – 200 000 kr att installera en solcellsanläggning. Med det Gröna Teknik-avdraget har du dessutom möjlighet att dra av 20% av totala kostnaden för arbete och material. Detta skulle innebära att en solcellsinstallation som i vanliga fall skulle kosta 150 000 kr istället kostar 120 000 kr. Att installera en solcellsanläggning är lönsamt. I snitt har anläggningen betalat av sig efter 10 år, och tiden efter de åren producerar solcellsanläggningen ren vinst.

Sälja egen el - Grön el till grannarna

Vad betyder det egentligen att sälja grön el? Du använder elen från solcellerna till egen förbrukning och överskottet av elen säljer du ut på nätet. Det gör att du kan levererar närproducerad grön el till dina grannar och tjäna pengar på det! Vi förbereder för uppkoppling av systemet så att du kan övervaka på ett enkelt sätt genom exempelvis vår app där du kan se hur mycket el dina solpaneler genererar och hur mycket el du kan sälja. Vi tittar noga på taket och hur ledningar samt placering av växelriktare ska placeras för att ge ett så bra utseende som möjligt på taket. Vi på Solsystem tycker det är viktigt att våra installationer inte bara är en bra investering, vi vet att det är ett bra klimatsmart val också.

När du installerar solpaneler hjälper du Sverige att producera el, uppfylla klimatmålet samt säkra din egen elförsörjning. Vi tar ett helhetsansvar där detta ingår:

 • Rådgivning om val av solpaneler och batteri
 • Komponenter som är anpassade för tuffare väderförhållanden som råder i Norden
 • Anmälan till din elnätsägare
 • Montage och elinkoppling
 • Generösa garantier
 • En solcellsanläggning som inte bara producerar el, men som dessutom är korrekt och snyggt monterad utifrån takets helhetsperspektiv

Möt Calle från Habo och våra andra referenser som installerat solceller!

Våra garantier

Frågor & Svar

Vi har listat de vanligaste frågorna om solceller här nedan

 • Solcellsföretag-Ligger Sverige för långt norr ut och skiner solen för lite?

  Solpanelen jobbar med ljuset och inte solen. Så svaret på frågan i det här fallet är nej.

 • Solcellsföretag-Inför ett möte om solceller, finns det något jag ska tänka på?

  Att vara förberedd på ett besök av oss sparar tid för oss båda. Någonting som är viktigt är att samtliga husägare är hemma när vi kommer på besök. Här nedanför listar vi saker som kan vara bra att ta fram eller nämna: Vi ser gärna att du tar fram din senaste elräkning, där kan vi ser vi information som vi behöver till uträkning. Har du en ritning över husets tak kan det hjälpa oss vid planeringen. Så ta gärna fram den och visa den för oss. Fundera även på om du kommer att få ändrade elbehov framöver, tex. elbil eller pool mm. Berätta gärna så att vi får en större bild av ditt behov.

 • Solcellsföretag-Är det en ekonomiskt vettig investering?

  Ja, absolut!

 • Solcellsföretag-Är det krångligt att installera solceller?

  Nej, vi sköter allt och har vi tar ett helhetsansvar för hela installationen. Du kan känna dig trygg när vi installerar dina solpaneler.

 • Solcellsföretag-Är det svårt att sälja överskottsenergi?

  Nej, det sköts automatiskt och du kan luta dig tillbaka.

 • Solcellsföretag-Är solceller lönsamt?

  Solceller har en förväntad livslängd på långt mer än 30 år. Fråntaget investeringskostnaden, är den producerade elen gratis. Om du producerar mer el än du behöver kan du sälja den till din elhandelsleverantör. Sverige har väldigt gynnsamma väderförutsättningar för solcellsproduktion – ca 900-1 100 kWh/år per installerad kW.

 • Solcellsföretag-Hur fungerar solceller?

  Solcellsmoduler monteras på husets eller garagets tak eller på närliggande gärde och kopplas till ditt elsystem. När natten övergår till dag genererar de el, som går direkt till ditt hem. Elproduktionen är helt tyst, tar inte stor plats och kräver minimalt med underhåll. En solcellsanläggning består av solceller som omvandlar energin i solens strålar till elektricitet.

 • Solcellsföretag-Hur går installationen till?

  Du beställer anläggningen via oss och vi genomför monteringen med egen personal. Vi för- och slutanmäler installationen hos er nätägare, vilka därefter kostnadsfritt byter din elmätare.

 • Solcellsföretag-Hur mycket el genererar solcellerna?

  Sverige har gynnsamma väderförutsättningar för solcellsproduktion – vi beräknar ca 900-1 100 kWh/år per installerad kW för tak i hyggligt sydläge. Ligger taket i öst eller västläge förväntas produktionen ligga på 800-900 kWh/år per installerad kW.

 • Solcellsföretag-Vad innebär ett mätarbyte?

  För att kunna sälja den el som matas ut på elnätet behöver du en timmätare som mäter både den el som matas ut och den som matas in på nätet. Mätarbytet görs kostnadsfritt av ditt elnätbolag, förutsatt att din produktion klassas som mikroproduktion. Mätarbytet görs så snart som möjligt från att slutanmälan har skickats in om att el-installationen är färdig.

Boka ett tryggt möte med oss idag!

Vi på Solsystem vill bara att du ska veta att vi tar hand om dina personuppgifter.

Varför ska du välja solsystem?

Vi startade Solsystem för att vi har ett gediget el-intresse och vi såg hur otroligt bra produkten var. Med solpaneler kan vi alla bidra till en bättre miljö samtidigt som både vi och våra kunder tjänar pengar på solceller! Eftersom vi är passionerade att få leverera trygga, estetiska, prisvärda och proffsiga installationer till våra kunder är det till allas fördel att våra produkter är bra. Med lång erfarenhet och hundratals nöjda kunder samt fokus på våra kunders bästa intresse så har vi kommit långt. Vårt mål på Solsystem – vi vill överträffa dina förväntningar och se till att du tjänar pengar när du sover. Vi har förmånliga lånealternativ där du kan delbetala din anläggning.