Logo

Solceller bostadsrättsförening

Vi arbetar uteslutande med solceller av absolut högsta kvalitet som installeras av kvalitetssäkrade montörer

Solceller bostadsrättsförening

Därför ska du välja oss för solceller

Vi är passionerade över att få leverera trygga, estetiska, prisvärda och proffsiga installationer till våra kunder. Med lång erfarenhet och tusentals nöjda kunder så har vi kommit långt.

Personligt hembesök
Vi bokar in en dag och tid som passar dig och kommer vid detta tillfälle lyssna på dina önskemål samt titta på ditt tak eller din marks förutsättningar.
Bidrag för solceller
Likt rot- och rutavdrag finns det ett Grönt Teknik-avdrag som går att nyttja för dig som vill investera i solceller och batteri. Avdraget uppgår till 20% och dras av på kostnaden för arbete och material. För batterianläggningar utökas skattereduktionen till 50%.
Ren solenergi till ditt tak
Den el du producerar tär inte på jordens resurser utan är förnybar och miljöriktig. Att inte vara helt beroende av någon annan för att få el till sin fastighet ger en trygghet och du kan sova gott om natten.
Batteri
Att komplettera sin solcellsanläggning med ett tillhörande batteri är en klok investering för att maximera utnyttjandet av den kostnadsfria energi som solcellerna genererar.

Tack Solsystem för solceller på min villa! Calle bor med sin familj i Habo och han jobbar inom husbranschen. För honom var det ett självklart val att investera i solpaneler. Solcellerna har nu suttit på taket i ett år och han är nöjd med resultatet. ”Jag är jättenöjd med Solsystem, trevliga och jättebra service! Jag skulle rekommendera dem till alla jag känner!

Vad skiljer oss från andra?

Solsystem är i rötterna ett småländskt familjeföretag inom solcellsbranschen som idag levererar prisvärda och smarta lösningar till största delen av södra Sverige. Vi arbetar uteslutande med solpaneler av absolut högsta kvalitet som installeras av kvalitetssäkrade montörer. Vi gör det enkelt för våra kunder eftersom vi tar ett helhetsansvar från första möte till färdig installation och underhållsservice. Vi är solcellsföretaget som hjälper er med att göra en trygg, grön investering med mycket god avkastning.

Antal lokala projektledare
19
Grundat
2017
Antal installationer
3 000+
Solsystem - Profilbild - okänd-01

Intresserad av att veta mer om solceller för bostadsrättsföreingar?

Vi finns tillgängliga för installationer här:

Solceller bostadsrättsförening – vanliga frågor och svar

Vad innebär installationen av solceller för vår bostadsrättsförening?
Hur mycket el kan solcellerna producera för vår förening?
Vilka kostnader kan vi förvänta oss vid installation av solceller?
Kan solceller verkligen minska vår förenings energikostnader?
Vilka förutsättningar krävs på taket för att installera solceller?
Behöver vi byta elavtal när vi installerar solceller?
Vilka steg ingår i processen att skaffa solceller till vår förening?
Hur länge innan vi ser en avkastning på vår investering i solceller?
Flerfamiljshus i Jönköping med solpaneler från Solsystem

Solceller bostadsrättsförening

Solsystem förvandlar takytor på bostadsrättsföreningar till kraftfulla energikällor. Med vårt helhetsåtagande – från första konsultation till efterföljande service – gör vi det smidigt för er förening att stärka både ekonomin och miljön.

Investera i solceller är inte bara en investering i ren, förnybar energi utan också i föreningens långsiktiga ekonomiska hälsa. Varje kilowattimme (kWh) solenergi reducerar elräkningen och bidrar till en hållbar framtid.

Anpassade solcellslösningar för varje bostadsrättsförening

Inget tak är det andra likt, och på Solsystem förstår vi vikten av skräddarsydda lösningar. Ett personligt hembesök kartlägger era specifika behov och möjligheter – från byggnadens form till eventuella skuggande element. Våra solpaneler av högsta kvalitet, kombinerat med kvalitetssäkrade installationer, säkerställer optimal prestation år efter år.

Varför välja solsystem?

Med Solsystem får er bostadsrättsförening en partner som tar ett helhetsgrepp om processen. Vår långa erfarenhet och fokus på kundnöjdhet garanterar en smidig övergång till solenergi. Låt oss tillsammans göra er bostadsrättsförening självförsörjande och bidra till en mer hållbar framtid.

Ta det första steget mot en grönare och mer lönsam framtid med Solsystem. Kontakta oss idag för att lära dig mer om hur er bostadsrättsförening kan dra nytta av solenergi.

Att investera i solceller för bostadsrättsföreningar

Att investera i solceller för din bostadsrättsförening är ett steg mot en hållbar framtid och minskade energikostnader.

Med Solsystem får ni inte bara tillgång till toppmoderna solcellslösningar utan även en partner som guidar er genom hela processen – från första förfrågan till den färdiga installationen och vidare underhåll.

Optimera takytan: Installera solceller för din BRF

Varje bostadsrättsförening är unik, och därför anpassar Solsystem lösningen efter just er fastighets förutsättningar och takets form. Vi tar hänsyn till allt från skuggning från omgivande byggnader till föreningens specifika energibehov. Vårt mål är att maximera er takytas potential så att den producerar optimalt med el året om.

Fördelarna med solceller i bostadsrättsföreningar

Ekonomisk besparing: En solcellsanläggning minskar föreningens energikostnader avsevärt. Med solceller producerar ni egen el som direkt sänker elräkningarna. Tack vare skattereduktion för solceller och möjligheten att sälja överskottsel blir investeringen ännu mer lönsam.

Miljövänligt: Solceller är en ren och förnybar energikälla. Genom att investera i solenergi bidrar din bostadsrättsförening aktivt till en bättre miljö och minskade koldioxidutsläpp.

Ökat fastighetsvärde: Fastigheter med solcellsanläggningar ses ofta som mer attraktiva, vilket kan leda till ett högre fastighetsvärde.

Säker och långsiktig investering: Solceller är en säker investering med lång livslängd. Med minimalt underhåll kan en solcellsanläggning producerar el i 30 år eller mer.

Steg-för-steg: Att skaffa solceller för din förening

Att skaffa solceller för din bostadsrättsförening är ett stort steg mot hållbarhet och minskade energikostnader. Här är en steg-för-steg guide för att göra processen så enkel och effektiv som möjligt med Solsystem.

Steg 1: Kontakt och hembesök

Kontakta oss på Solssytem så kommer vi förbi och gör ett hembesök för att se över föreningens energibehov och takets lämplighet för solceller. Detta inkluderar att titta på takets storlek, orientering, och eventuella skuggande objekt.

Steg 2: Offert

Vi återkommer med en skräddarsydd offert baserad på er förenings specifika behov och förutsättningar.

Steg 3: Gör en ekonomisk beräkning

Titta på den ekonomiska beräkningen för investeringen. Detta inkluderar initiala installationskostnader, beräknad besparing på energikostnader, eventuella statliga bidrag eller skattereduktioner, och återbetalningstid.

Steg 4: Informera och engagera medlemmarna

Det är viktigt att informera och engagera föreningens medlemmar i processen. Diskutera fördelarna med solceller och den långsiktiga påverkan på föreningens ekonomi och miljön.

Steg 5: Bygglov

Om nödvändigt, ansök om bygglov hos kommunen. Solsystem kan bistå med rådgivning och hjälp genom denna process.

Steg 6: Välj Solcellssystem och Installatör

Solsystem väljer ut de paneler som passar bäst för era behov och tak. Solsystem garanterar högkvalitativa paneler och professionell installation av kvalitetssäkrade montörer.

Steg 7: Installation

När allt är godkänt och klart, påbörjas installationen. Solsystem tar hand om hela processen, från start till mål, och ser till att allt genomförs på ett professionellt sätt.

Steg 8: Driftsättning och uppföljning

Efter installationen kommer anläggningen att driftsättas. Solsystem erbjuder även uppföljning och service för att säkerställa att solcellsanläggningen fungerar optimalt och ger maximal avkastning.

Att installera solceller på er bostadsrättsförening med Solsystem är inte bara en investering i grön energi utan också en långsiktig investering i föreningens framtida välmående. Med vårt helhetsansvar och fokus på kvalitet och kundnöjdhet, kan ni känna er trygga genom hela processen.

Hur bostadsrättsföreningar kan minska sina kostnader med solenergi

Att installera solceller är ett effektivt sätt för bostadsrättsföreningar att minska sina energikostnader. Med solceller omvandlas solens strålar till el, vilket direkt påverkar föreningens elräkningar genom minskad elkonsumtion från nätet.

Investeringen betalar sig över tid genom lägre driftskostnader, vilket gör det till en ekonomiskt hållbar lösning. Dessutom kan överskottet av producerad el säljas tillbaka till elnätet, vilket genererar intäkter för föreningen.

Minskning av beroendet på traditionell energiförsörjning bidrar också till en grönare profil för bostadsrättsföreningen, vilket kan öka fastighetens attraktionskraft och värde. Gröna initiativ är allt mer eftertraktade på fastighetsmarknaden, och solenergi är en tydlig indikator på en modern och miljömedveten förening.

Med teknologins framsteg blir solcellssystem allt mer effektiva och prisvärda, vilket gör det till ett allt mer tillgängligt alternativ för bostadsrättsföreningar. Det är dock viktigt att i förväg undersöka vilka förutsättningar som finns för installation på just er fastighet, inklusive takets lämplighet och eventuella bygglovskrav.

Solsystem erbjuder skräddarsydda lösningar för bostadsrättsföreningar, inklusive en genomgång av potentialen för solenergi på just er fastighet, hjälp med ansökan om skattereduktion, och hantering av allt från planering till färdig installation och underhåll. Genom att välja Solsystem som er partner för solenergi kan ni känna er trygga med att ni gör en lönsam investering för er förening, som inte bara minskar era kostnader utan också bidrar till en hållbar framtid.

Bygglov och regleringar för solceller i bostadsrättsföreningar

För att installera solceller kan det krävas bygglov beroende på fastighetens placering och solcellsanläggningens storlek.

Det är viktigt att bostadsrättsföreningen i förväg kontrollerar vilka regler och förutsättningar som gäller för just deras fastighet. Solsystem bistår gärna med rådgivning och hjälp genom bygglovsprocessen, för att säkerställa att alla regelverk och krav uppfylls.

Investera i solceller: Långsiktig lönsamhet för BRF:er

Investeringen i solceller för bostadsrättsföreningar är inte bara bra för miljön, utan också en lönsam affär. Med en livslängd på upp till 30 år och minimalt underhåll, erbjuder solcellsanläggningar en långsiktig besparing och stabil avkastning.

Statliga stöd och skattereduktioner för solenergi gör investeringen ännu mer attraktiv.

Solelprojekt i bostadsrättsföreningar

För att starta ett solelprojekt behöver bostadsrättsföreningen göra en noggrann planering och utvärdering. Det inkluderar att analysera takets lämplighet, beräkna den förväntade elproduktionen, samt inhämta och jämföra offerter från olika leverantörer.

Engagemang från föreningens medlemmar och tydlig kommunikation kring fördelarna med projektet är också avgörande för att säkerställa ett framgångsrikt genomförande.

Få grönt ljus: Processen att godkänna solceller i BRF

Att få grönt ljus för solceller i en bostadsrättsförening (BRF) kräver noggrann planering och förberedelse. Processen startar med att informera och engagera föreningens medlemmar om fördelarna med solenergi. Ett informerat beslut tas sedan vid en föreningsstämma där majoriteten måste vara för installationen.

Det är viktigt att undersöka om bygglov krävs för just er fastighet och vilka regler som gäller. Solsystem assisterar er genom hela processen, från de initiala diskussionerna till den slutliga ansökan om bygglov, för att säkerställa att allt går enligt regelverk och plan.

Anpassade solcellslösningar för varje bostadsrättsförening

På Solsystem förstår vi att varje bostadsrättsförening har unika förutsättningar och behov. Därför erbjuder vi skräddarsydda solcellslösningar som optimerar varje centimeter av takytan för maximal energiproduktion.

Våra experter utför en detaljerad analys av takets form, storlek och orientering för att designa en anläggning som inte bara är effektiv utan också estetiskt tilltalande. Vi tar hänsyn till allt från byggnadens form till specifika önskemål från styrelsen och medlemmarna, för att leverera en lösning som passar just er förening.

Förutsättningar för solceller för er förening: Beräkna kWh per år för din förening

Att förstå de potentiella besparingarna och produktionen av solenergi är avgörande för varje BRF som överväger att installera solceller. Solsystem hjälper er att noggrant beräkna hur mycket kWh som kan produceras per år baserat på er fastighets specifika förutsättningar.

Genom att analysera takets exponering, areal och eventuella skuggande objekt kan vi ge en realistisk uppskattning av produktionen. Detta ger er en klar bild av den potentiella besparingen och hur snabbt investeringen betalar sig.

Kontakta oss

När du bokar ett kostnadsfritt hembesök av oss så kommer vi hem till dig och pratar mer om hur en solcells- och/eller batterianläggning ska fungera hos dig. Baserat på dina önskemål, förutsättningar och behov presenterar vi därefter en offert med förslag på den bästa solcells och batterilösningen för just din fastighet.

Stockholm Address
Adress
Box 231
332 25, Gislaved
Telefontid
Telefontid:
Mån: 10.00 - 16.00
Tis-fre: 09.00-16.00
Lör-sön: stängt

Letar du efter våra medarbetare? Hitta dem här.