Logo

Hur fungerar solceller?

Vi arbetar uteslutande med solceller av absolut högsta kvalitet som installeras av kvalitetssäkrade montörer

Hur fungerar solceller?

Därför ska du välja oss för dina solceller

Vi är passionerade över att få leverera trygga, estetiska, prisvärda och proffsiga installationer till våra kunder. Med lång erfarenhet och tusentals nöjda kunder så har vi kommit långt.

Personligt hembesök
Vi bokar in en dag och tid som passar dig och kommer vid detta tillfälle lyssna på dina önskemål samt titta på ditt tak eller din marks förutsättningar.
Bidrag för solceller
Likt rot- och rutavdrag finns det ett Grönt Teknik-avdrag som går att nyttja för dig som vill investera i solceller och batteri. Avdraget uppgår till 20% och dras av på kostnaden för arbete och material. För batterianläggningar utökas skattereduktionen till 50%.
Ren solenergi till ditt tak
Den el du producerar tär inte på jordens resurser utan är förnybar och miljöriktig. Att inte vara helt beroende av någon annan för att få el till sin fastighet ger en trygghet och du kan sova gott om natten.
Batteri
Att komplettera sin solcellsanläggning med ett tillhörande batteri är en klok investering för att maximera utnyttjandet av den kostnadsfria energi som solcellerna genererar.

Tack Solsystem för solpanelerna på min villa! Calle bor med sin familj i Habo och han jobbar inom husbranschen. För honom var det ett självklart val att investera i solpaneler. Solcellerna har nu suttit på taket i ett år och han är nöjd med resultatet. ”Jag är jättenöjd med Solsystem, trevliga och jättebra service! Jag skulle rekommendera dem till alla jag känner!

Vad skiljer oss från andra?

Solsystem är i rötterna ett småländskt familjeföretag inom solcellsbranschen som idag levererar prisvärda och smarta lösningar till största delen av södra Sverige. Vi arbetar uteslutande med solpaneler av absolut högsta kvalitet som installeras av kvalitetssäkrade montörer. Vi gör det enkelt för våra kunder eftersom vi tar ett helhetsansvar från första möte till färdig installation och underhållsservice. Vi är solcellsföretaget som hjälper er med att göra en trygg, grön investering med mycket god avkastning.

Antal lokala projektledare
19
Grundat
2017
Antal installationer
3 000+

Vi finns tillgängliga för installationer här:

Vanliga frågor och svar - Hur fungerar solceller

Hur fungerar solceller?
Hur påverkar Sveriges klimat solcellers effektivitet?
Vilka faktorer påverkar hur mycket elektricitet mina solceller kommer att producera?
Hur integreras solceller med det befintliga elnätet i mitt hus?
Behöver jag utföra regelbundet underhåll på mina solpaneler?
Hur kan jag maximera effektiviteten hos mina solceller under vintern?
Vad innebär det att installera solceller i Sverige ur ett miljöperspektiv?

Boka ett tryggt möte med oss idag
och få en kostnadsfri offert!

Hur fungerar solceller? En djupdykning i solenergi med Solsystem

Solsystem, ett småländskt familjeföretag, är din pålitliga partner inom solcellsbranschen. Med fokus på södra Sverige erbjuder vi prisvärda och smarta solcellslösningar av högsta kvalitet. Vi strävar efter att göra investeringen i solenergi enkel och lönsam för våra kunder, med ett helhetsansvar från första möte till färdig installation och underhållsservice.

Totalentreprenad för din trygghet

Startat ur passion för att göra solenergi tillgänglig för alla svenskar, strävar vi på Solsystem efter att överträffa dina förväntningar. Vår erfarenhet och tusentals nöjda kunder vittnar om vår framgång. Vi är här för att göra din investering trygg, grön och lönsam för både dig och vår planet.

På Solsystem är vi nära dig och erbjuder en personlig, engagerad projektledare genom hela processen. Genom ett platsbesök skräddarsyr vi en optimal offert baserad på ditt elbehov och önskemål om anläggningens utseende. Vårt mål är att du ska vara fullkomligt nöjd med ditt val av solcellsleverantör, och vi är noggranna vid val av material och underleverantörer för en problemfri anläggning under många år.

Hembesök för detaljplanering

Det personliga hembesöket minskar risken för att missa små, men viktiga, detaljer. Vi tar hänsyn till allt från flaggstångens skuggning till takhindrets specifika placering för att säkerställa en perfekt installation för varje hem och företag.

Kundvård och eftermarknadsservice

Vårt ansvar slutar inte när solcellsanläggningen är installerad. Vi tar eftermarknaden på stort allvar och erbjuder service, support och reklamation med samma engagemang. Solsystem är inte bara "kom och gå", vi är här för att stanna.

Hur solceller omvandlar solstrålar till elektricitet

Solen skiner över Sverige och ger oss en överflödande energiresurs. När solens strålar träffar solpanelerna skapas en elektrisk spänning i form av likström. Denna likström går genom en växelriktare som omvandlar den till växelström, som sedan kan användas direkt i ditt hem eller matas in i elnätet.

Solsystem har sinne för detaljer och vet att olika typer av solcellsanläggningar passar olika behov och miljöer runt om i landet. Vi vet vad som passar just ditt hus. Vår passion för att leverera säkra, estetiska och prisvärda solcellslösningar gör oss till din idealiska solcellsleverantör.

Referenser och framgångsrika projekt

Under referenser på vår hemsida finner du några av våra projekt för olika typer av byggnader. Upptäck hur våra solpaneler har förvandlat tak till gröna energikällor. Vi är stolta över våra resultat och ser fram emot att skapa ännu fler framgångssagor tillsammans med våra kunder.

Välj Solsystem för en trygg, grön och lönsam investering i solenergi. Vi finns här för att överträffa dina förväntningar och se till att både du och vår planet tjänar på din investering.

Hur effektivt är solceller? - En realistisk bedömning

På Solsystem strävar vi inte bara efter att installera solceller utan att även ge en realistisk bedömning av deras effektivitet. Under vårat hembesök går vi igenom hur solceller fungerar, olika faktorer som påverkar solcellernas prestanda och ger dig all information du behöver för att fatta välgrundade beslut för just din investering.

Solceller och hållbar utveckling: En Grön Framtid

Solceller är inte bara en energilösning; de är också en väg mot hållbar utveckling. På Solsystem tror vi på en grön framtid och hur solenergi kan vara en katalysator för förändring.

Upptäck hur din investering i solceller inte bara ger ekonomisk avkastning utan också stöder miljön och skapar en mer hållbar framtid för kommande generationer.

Faktorer som påverkar solcellers prestanda - Förstå varför resultaten varierar

Solcellers prestanda påverkas av olika faktorer. förutom det självklara, hur mycket solen lyser så spelar det även en stor roll vilken typ av solpaneler du har. Har du solcellerna på den optimala platsen på tomten/taket. Är det några hus, flaggstänger, träd eller annat som skuggar solcellerna?

Våra experter tar hänsyn till allt detta när de planerar just din solcellslösning så du får ut det bästa av dina solceller.

Underhåll och skötsel av solceller - För långvarig optimal prestanda

För att säkerställa långvarig optimal prestanda är regelbundet underhåll och skötsel av solceller nödvändigt. Solsystem ger dig en översikt över de bästa praxis för att hålla dina solpaneler i toppskick och säkerställa att de fortsätter leverera effektivt under många år framöver. Vi finns även med dig efter att solcellerna är installerade och erbjuder service och underhåll om du önskar.

Kontakta oss

När du bokar ett kostnadsfritt hembesök av oss så kommer vi hem till dig och pratar mer om hur en solcells- och/eller batterianläggning ska fungera hos dig. Baserat på dina önskemål, förutsättningar och behov presenterar vi därefter en offert med förslag på den bästa solcells och batterilösningen för just din fastighet.

Stockholm Address
Adress
Box 231
332 25, Gislaved
Telefontid
Telefontid:
Mån: 10.00 - 16.00
Tis-fre: 09.00-16.00
Lör-sön: stängt

Letar du efter våra medarbetare? Hitta dem här.