Logo

Solceller villa

Vi arbetar uteslutande med solceller av absolut högsta kvalitet som installeras av kvalitetssäkrade montörer

Solceller villa

Därför ska du välja oss för solceller

Vi är passionerade över att få leverera trygga, estetiska, prisvärda och proffsiga installationer till våra kunder. Med lång erfarenhet och tusentals nöjda kunder så har vi kommit långt.

Personligt hembesök
Vi bokar in en dag och tid som passar dig och kommer vid detta tillfälle lyssna på dina önskemål samt titta på ditt tak eller din marks förutsättningar.
Bidrag för solceller
Likt rot- och rutavdrag finns det ett Grönt Teknik-avdrag som går att nyttja för dig som vill investera i solceller och batteri. Avdraget uppgår till 20% och dras av på kostnaden för arbete och material. För batterianläggningar utökas skattereduktionen till 50%.
Ren solenergi till ditt tak
Den el du producerar tär inte på jordens resurser utan är förnybar och miljöriktig. Att inte vara helt beroende av någon annan för att få el till sin fastighet ger en trygghet och du kan sova gott om natten.
Batteri
Att komplettera sin solcellsanläggning med ett tillhörande batteri är en klok investering för att maximera utnyttjandet av den kostnadsfria energi som solcellerna genererar.
Solsystem - Profilbild - okänd-01

Intresserad av att veta mer?

Tack Solsystem för solceller på min villa! Calle bor med sin familj i Habo och han jobbar inom husbranschen. För honom var det ett självklart val att investera i solpaneler. Solcellerna har nu suttit på taket i ett år och han är nöjd med resultatet. ”Jag är jättenöjd med Solsystem, trevliga och jättebra service! Jag skulle rekommendera dem till alla jag känner!

Vad skiljer oss från andra?

Solsystem är i rötterna ett småländskt familjeföretag inom solcellsbranschen som idag levererar prisvärda och smarta lösningar till största delen av södra Sverige. Vi arbetar uteslutande med solpaneler av absolut högsta kvalitet som installeras av kvalitetssäkrade montörer. Vi gör det enkelt för våra kunder eftersom vi tar ett helhetsansvar från första möte till färdig installation och underhållsservice. Vi är solcellsföretaget som hjälper er med att göra en trygg, grön investering med mycket god avkastning.

Antal lokala projektledare
19
Grundat
2017
Antal installationer
3 000+

Vi finns tillgängliga för installationer här:

Vi finns tillgängliga för installationer här:

Solceller villa – vanliga frågor och svar

Hur bestämmer jag den optimala placeringen för solceller på mitt tak?
Kan jag installera solceller på ett villa med platt tak?
Vilka bidrag och finansieringsmöjligheter finns tillgängliga för villaägare som vill installera solceller?
Hur påverkar installationen av solceller min villas fastighetsskatt?
Vad är den genomsnittliga livslängden för en solcellsanläggning på en villa?
Kan jag själv övervaka min solcellsanläggnings prestanda?

Solceller villa

Att välja rätt solsystem för din villa är ett viktigt beslut som kan påverka din energiproduktion och besparing per år. Med rätt solcellssystem kan du optimera ditt tak för maximal effektivitet och produktion.

Solceller för villor har blivit alltmer populära i Sverige, tack vare deras förmåga att producera grön energi och minska elkostnader.

När du installerar solceller på din villa, är det viktigt att överväga olika faktorer som takets storlek, orientering mot solen, och eventuella skuggningar som kan påverka solcellernas effektivitet.

Ett väl anpassat solsystem som tar hänsyn till dessa aspekter, säkerställer att du får ut mesta möjliga av din investering. Vi på Solsystem hjälper dig gärna med detta.

Investera i en solcellsanläggning idag och njut av lägre elräkningar i över 15 år, en investering som betalar sig själv flera gånger om. Upptäck hur du kan spara pengar och bidra till en grönare framtid till ett oslagbart pris!

Välj rätt solcellspaket för din villa

Marknaden erbjuder flera solcellspaket anpassade för villor, var och en med sina specifika egenskaper och fördelar. Att jämföra olika offerter och priser från certifierade installatörer är ett bra sätt att hitta det mest kostnadseffektiva alternativet för just din bostad.

Investering i solceller är inte bara en ekonomisk besparing över tid utan också ett bidrag till en mer hållbar framtid.

Optimera taket för solceller på villan

För att optimera ditt tak för solceller, bör du överväga installationen av växelriktare som kan omvandla solenergin effektivt, samt välja solpaneler som passar takets form och storlek. Det är också väsentligt att undersöka eventuella krav på bygglov och andra regleringar i din kommun.

Ett optimerat solsystem producerar inte bara solel för eget bruk utan kan även ge dig möjlighet att sälja överskottet tillbaka till nätet, vilket ytterligare förbättrar din ekonomiska avkastning.

Att investera i solceller för din villa är ett smart drag mot en mer hållbar livsstil. Det är en investering i framtiden som ger både ekonomiska besparingar och bidrar till en bättre miljö.

Genom att välja rätt solsystem för din villa, säkerställer du att din fastighet inte bara sparar pengar utan också producerar ren energi för år framöver.

Så mycket sparar du med solceller på villan

Att installera solceller på din villa kan ge avsevärda besparingar över tid. Med de senaste teknikerna producerar solcellsanläggningar energi mer effektivt än någonsin, vilket innebär att din investering börjar betala av sig från dag ett.

Genom att utnyttja solens kraft kan du drastiskt minska dina månatliga energikostnader. Dessutom, med Sveriges incitament för grön teknik, som dras direkt på fakturan och möjligheten att sälja överskottsel till nätet, ökar besparingarna ytterligare. I genomsnitt kan en villaägare spara tusentals kronor per år, beroende på systemets storlek och takets läge.

Varför solceller är en smart investering för din villa

Investeringen i solceller är inte bara bra för miljön utan också för din plånbok. Med en livslängd på upp till 25 år eller mer, erbjuder solcellsanläggningar en långsiktig lösning för att minska elräkningar. De ökar även värdet på din fastighet, då allt fler köpare värdesätter hållbara hem.

Underhåll och livslängd för solceller på villor

Solceller kräver minimalt med underhåll, vilket gör dem till en idealisk lösning för villaägare. De flesta system behöver endast regelbunden rengöring och en årlig kontroll för att säkerställa optimal prestanda.

Med en genomsnittlig livslängd på över 25 år kan du räkna med att din solcellsanläggning kommer att producera ren, grön energi långt in i framtiden, vilket gör det till en lönsam och hållbar investering för ditt hem.

Installera solceller: Steg-för-steg

Utred dina behov och mål med solceller:

Vi ser över ditt hushålls energibehov per år för att förstå hur stor solcellsanläggning du behöver.

Bedöm ditt taks lämplighet:

Vi utvärdera ditt taks orientering, lutning, och eventuella skuggningsproblem för att säkerställa att solpanelerna får optimalt med solljus.

Få offerter och välj installatör:

Begär offerter från flera certifierade solcellsföretag och jämför priser, tjänster och tidigare projekt för att hitta den bästa installatören för just ditt projekt.

Undersök finansiering och bidrag:

Kolla upp tillgängliga bidrag, subventioner och finansieringsalternativ för att minska kostnaden för din solcellsanläggning. - Tycker du det känns krångligt? Vi på Solsystem hjälper dig ta reda på vad som gäller för just din bostad.

Ansök om bygglov om nödvändigt:

Vi på solsystem har stor erfarenhet av kommunkontakter i södra Sverige och har koll på vilka områden som behöver bygglov för solceller och vi hjälper dig självklart med ansökningen om det skulle behövas.

Genomför installationen:

Då vare dax för installation. Vi på Solsystem jobbar bara med auktoriserade installatörer som har många års erfarenhet inom branschen. Vi ser till så att dina solceller funkar utmärkt innan vi lämnar över det till er. Och skulle det dyka upp några problem efter installationen finns vi alltid bara ett samtal bort för att hjälpa till även då.

Anslut anläggningen till elnätet:

Vi hjälper dig koordinera med ditt elbolag för att ansluta din solcellsanläggning till elnätet, vilket möjliggör att du kan sälja din överskottsel.

Övervaka och underhåll din anläggning:

Använd övervakningssystem för att spåra din solcellsanläggnings prestanda och genomför regelbundet underhåll för att säkerställa optimal drift. Skulle du vilja ha hjälp av oss så är det bara att du har av dig. Vi på Solsystem hjälper gärna till även efter själva installationen av solceller.

Finansiering och bidrag för solceller till villan

Att investera i solceller för din villa är en ekonomiskt smart handling, inte bara för de långsiktiga besparingarna utan också på grund av tillgängliga finansieringsalternativ och bidrag. I Sverige erbjuds flera stödåtgärder för att underlätta övergången till solenergi.

Regeringen och lokala kommuner tillhandahåller ekonomiska bidrag och skattereduktioner för installation av solcellsanläggningar. Dessutom finns gröna lån med förmånliga villkor från banker och finansinstitut speciellt utformade för solcellsinstallationer. Dessa finansiella incitament minskar initialkostnaden och ökar investeringens attraktivitet, vilket gör det enklare och mer tillgängligt för villaägare att välja solenergi.

Vi på Solsystem hjälper dig gärna ta reda på vilka bidrag du har rätt till för din solcellsinstallation.

Effekten av solceller på villans värde

Installation av solceller på din villa är inte bara bra för miljön och din plånbok; det kan också öka din fastighets marknadsvärde. I takt med att allt fler köpare blir medvetna om fördelarna med hållbara hem, blir energieffektiva egenskaper mer attraktiva på bostadsmarknaden.

Solcellsanläggningar anses vara en uppgradering av fastigheten, vilket kan resultera i ett högre försäljningspris. Dessutom visar det på ett miljömedvetet val som många potentiella köpare värderar högt. Att ha en egen solcellsanläggning på taket blir alltmer ett tecken på framtidssäkerhet och ansvarstagande, vilket stärker villans attraktionskraft.

Solcellsteknik: Välja rätt typ av paneler för din villa

Att välja rätt typ av solcellspaneler är avgörande för att maximera din energiproduktion och uppnå bästa möjliga resultat från din solcellsanläggning. Marknaden erbjuder flera olika typer av solpaneler, var och en med sina specifika fördelar.

Att rådgöra med en specialist kan hjälpa dig att identifiera vilken paneltyp som bäst matchar dina behov, ditt taks specifikationer och dina ekonomiska förväntningar. De hjälper dig att säkerställa att du gör en välgrundad investering för framtiden.

Integrera batterilagring med solceller för villan

Integrering av batterilagring med solceller är en framåtblickande lösning för villaägare som vill maximera sin användning av solenergi. Med ett batterilagringssystem kan överskottet av den solenergi som produceras under dagen lagras för användning under kvällen och nätterna, vilket minskar beroendet av elnätet och ökar självförsörjningen.

Detta system möjliggör också en stabil elförsörjning även under avbrott, vilket ger en extra säkerhetsnivå. Tekniken bakom batterilagring förbättras kontinuerligt, vilket gör det till en kostnadseffektiv och hållbar lösning för framtiden.

Framtiden för grön energi: Solceller på svenska villor

Framtiden för grön energi i svenska villor ser ljus ut med en växande adoption av solcellsteknik. Allt fler villaägare väljer att installera solceller som ett sätt att minska koldioxidutsläppet och sina elräkningar. Denna trend mot självförsörjning stöds av både regeringens incitament och en växande medvetenhet om miljömässig hållbarhet. Med Sveriges ambitiösa mål att bli ett klimatneutralt land till 2045, spelar solceller en nyckelroll i omställningen till förnybara energikällor, vilket gör dem till en central del av landets framtida energilandskap.

Kopia av Torbjörn Petersson, Ljungby - kopia

Installera solceller: Hur mycket energi får plats på ditt tak per år?

Att avgöra hur mycket energi som får plats på ditt tak per år är en viktig del av planeringsprocessen för att installera solceller på din villa. Den årliga energiproduktionen beror på flera faktorer, inklusive takets storlek, lutning, riktning och eventuella skuggande objekt.

En professionell bedömning kan ge en skräddarsydd prognos för din potentiella solenergiproduktion. Genom att utnyttja optimala förhållanden och den senaste tekniken kan ett solcellssystem effektivt omvandla solens strålar till ren energi, vilket ger en hållbar lösning för att minska din energiförbrukning och bidra till en grönare framtid

Kontakta oss

När du bokar ett kostnadsfritt hembesök av oss så kommer vi hem till dig och pratar mer om hur en solcells- och/eller batterianläggning ska fungera hos dig. Baserat på dina önskemål, förutsättningar och behov presenterar vi därefter en offert med förslag på den bästa solcells och batterilösningen för just din fastighet.

Stockholm Address
Adress
Box 231
332 25, Gislaved
Telefontid
Telefontid:
Mån: 10.00 - 16.00
Tis-fre: 09.00-16.00
Lör-sön: stängt

Letar du efter våra medarbetare? Hitta dem här.