Solpaneler på bostadsrättsförening

Solpaneler till din bostadsrättsförening
– hur ser processen ut?

Om du som ägare av en bostadsrättsförening funderar på att bli helt eller delvis försörjande av solel har du kommit helt rätt. Genom att börja producera din egen solel blir er förening en miljöprofil, men också mer attraktiv för kommande bostadsägare och investerare.

Lägre driftkostnader gör att eventuella köpare kan ta högre lån för köpa ett boende inom er bostadsrättsförening. Det innebär även att du kan leverera närproducerad grön el till närområdet och ni skapar er även en extra gemensam passiv inkomst.

Vi på Solsystem gör kostnadsfria besök ute på plats där vi utgår ifrån era specifika önskemål om solpaneler för just din bostadsrättsförening eller hyresfastighet.

Vi tittar på följande punkter:

 • Specifika förutsättningar
 • Nuvarande elförbrukning
 • Möjliga takytor
 • Dina önskemål

Du får priset direkt på plats eller vid ett senare orderpresentationstillfälle.

Läs om några av våra installationer av solpaneler här!

 

Vad innebär det med grön el?

Största delen av vår elproduktion sker i norra Sverige medan elanvändningen är som störst söder över där vi har mer människor. Det beror på vi har mycket vattenkraft i Sverige men att vi har svårt att föra ner elen från norr till söder. Kärnkraften och vattenkraften har ca 40% vardera av Sveriges elförsörjning. Sverige har dessutom satt upp klimatmål för att vi ska få så bra grön el som möjligt och kommande år kommer det även läggas ner några kärnkraftverk.

 

Vad innebär elbristen?

Om vi får ett underskott av el och vi inte kan importera el så kommer det resultera i elavbrott. Det kan också bli så att större verksamheter som elbussar med stora elbehov kan få det svårt att få el till sina anläggningar om de är placerade i större städer. Det går att lösa genom att bygga ut elnätet för att förbättra flödet av el från norr till söder, men det kommer ta lång tid och kosta stora summor pengar.

Att använda solceller har aldrig varit enklare! Vi tar ett helhetsansvar där detta ingår:

 • Rådgivning om val av solpaneler till ditt tak
 • Solpaneler som är anpassade för tuffa förhållanden som råder i Skandinavien
 • Montage av solpaneler, elinkoppling samt anmälan till elnätsägare
 • Garantier, utseende & funktion på solpanelerna
 • Montagematerial som håller vad det lovar
 • Design från takets helhetsperspektiv, snygg hantering av anslutning mot takfönster, huvar & skorsten

Möt våra referenser

Garantier

Behöver jag sköta någonting själv?

Solsystem erbjuder en helhetsentreprenad där vi tar ansvar för allt från start till målgång. Vår målsättning är att du som kund ska behöva göra så lite som möjligt och samtidigt känna dig trygg. Vi finns på många orter i södra Sverige och finns därför nära dig om du behöver hjälp med din solcellsanläggning. Vi tar ett helhetsansvar för såväl montage som ingående leverantörer genom direkt kontakt. Fler frågor och svar finner du här nedan:

 • Solcellsföretag-Vad innebär ett mätarbyte?

  För att kunna sälja den el som matas ut på elnätet behöver du en timmätare som mäter både den el som matas ut och den som matas in på nätet. Mätarbytet görs kostnadsfritt av ditt elnätbolag, förutsatt att din produktion klassas som mikroproduktion. Mätarbytet görs så snart som möjligt från att slutanmälan har skickats in om att el-installationen är färdig.

 • Solcellsföretag-Inför ett möte om solceller, finns det något jag ska tänka på?

  Att vara förberedd på ett besök av oss sparar tid för oss båda. Någonting som är viktigt är att samtliga husägare är hemma när vi kommer på besök. Här nedanför listar vi saker som kan vara bra att ta fram eller nämna: Vi ser gärna att du tar fram din senaste elräkning, där kan vi ser vi information som vi behöver till uträkning. Har du en ritning över husets tak kan det hjälpa oss vid planeringen. Så ta gärna fram den och visa den för oss. Fundera även på om du kommer att få ändrade elbehov framöver, tex. elbil eller pool mm. Berätta gärna så att vi får en större bild av ditt behov.

 • Solcellsföretag-Ligger Sverige för långt norr ut och skiner solen för lite?

  Solpanelen jobbar med ljuset och inte solen. Så svaret på frågan i det här fallet är nej.

 • Solcellsföretag-Hur mycket el genererar solcellerna?

  Sverige har gynnsamma väderförutsättningar för solcellsproduktion – vi beräknar ca 900-1 100 kWh/år per installerad kW för tak i hyggligt sydläge. Ligger taket i öst eller västläge förväntas produktionen ligga på 800-900 kWh/år per installerad kW.

 • Solcellsföretag-Hur går installationen till?

  Du beställer anläggningen via oss och vi genomför monteringen med egen personal. Vi för- och slutanmäler installationen hos er nätägare, vilka därefter kostnadsfritt byter din elmätare.

 • Solcellsföretag-Hur fungerar solceller?

  Solcellsmoduler monteras på husets eller garagets tak eller på närliggande gärde och kopplas till ditt elsystem. När natten övergår till dag genererar de el, som går direkt till ditt hem. Elproduktionen är helt tyst, tar inte stor plats och kräver minimalt med underhåll. En solcellsanläggning består av solceller som omvandlar energin i solens strålar till elektricitet.

 • Solcellsföretag-Är solceller lönsamt?

  Solceller har en förväntad livslängd på långt mer än 30 år. Fråntaget investeringskostnaden, är den producerade elen gratis. Om du producerar mer el än du behöver kan du sälja den till din elhandelsleverantör. Sverige har väldigt gynnsamma väderförutsättningar för solcellsproduktion – ca 900-1 100 kWh/år per installerad kW.

 • Solcellsföretag-Är det svårt att sälja överskottsenergi?

  Nej, det sköts automatiskt och du kan luta dig tillbaka.

 • Solcellsföretag-Är det krångligt att installera solceller?

  Nej, vi sköter allt och har vi tar ett helhetsansvar för hela installationen. Du kan känna dig trygg när vi installerar dina solpaneler.

 • Solcellsföretag-Är det en ekonomiskt vettig investering?

  Ja, absolut!

Boka ett tryggt möte med oss idag!

Vi på Solsystem vill bara att du ska veta att vi tar hand dina personuppgifter.

Varför ska du välja solsystem?

Vi startade Solsystem för att vi ville göra det enklare för svenskar att investera i solenergi. Många vill påverka sin privatekonomi utan att veta hur, många vill också påverka pågående miljöförändringar utan att veta hur. Att visa hur enkelt det är att montera solceller på sitt tak genom en helhetsentreprenad som Solsystem gör att fler vågar ta steget. Vi är passionerade över att få leverera trygga, estetiska, prisvärda och proffsiga installationer till våra kunder eftersom det är till allas fördel att våra produkter är bra. Med lång erfarenhet och hundratals nöjda kunder samt fokus på våra kunders bästa intresse så har vi kommit långt. Vårt mål på Solsystem – vi vill överträffa dina förväntningar och se till att du och vår planet tjänar på din investering.