Logo

Hur fungerar solpaneler?

Vi arbetar uteslutande med solceller av absolut högsta kvalitet som installeras av kvalitetssäkrade montörer

Hur fungerar solpaneler?

Därför ska du välja oss för solpaneler

Vi är passionerade över att få leverera trygga, estetiska, prisvärda och proffsiga installationer till våra kunder i. Med lång erfarenhet och tusentals nöjda kunder så har vi kommit långt.

Personligt hembesök
Vi bokar in en dag och tid som passar dig och kommer vid detta tillfälle lyssna på dina önskemål samt titta på ditt tak eller din marks förutsättningar.
Bidrag för solceller
Likt rot- och rutavdrag finns det ett Grönt Teknik-avdrag som går att nyttja för dig som vill investera i solceller och batteri. Avdraget uppgår till 20% och dras av på kostnaden för arbete och material. För batterianläggningar utökas skattereduktionen till 50%.
Ren solenergi till ditt tak
Den el du producerar tär inte på jordens resurser utan är förnybar och miljöriktig. Att inte vara helt beroende av någon annan för att få el till sin fastighet ger en trygghet och du kan sova gott om natten.
Batteri
Att komplettera sin solcellsanläggning med ett tillhörande batteri är en klok investering för att maximera utnyttjandet av den kostnadsfria energi som solcellerna genererar.

Tack Solsystem för solpanelerna på min villa! Calle bor med sin familj i Habo och han jobbar inom husbranschen. För honom var det ett självklart val att investera i solpaneler. Solcellerna har nu suttit på taket i ett år och han är nöjd med resultatet. ”Jag är jättenöjd med Solsystem, trevliga och jättebra service! Jag skulle rekommendera dem till alla jag känner!

Vad skiljer oss från andra?

Solsystem är i rötterna ett småländskt familjeföretag inom solcellsbranschen som idag levererar prisvärda och smarta lösningar till största delen av södra Sverige. Vi arbetar uteslutande med solpaneler av absolut högsta kvalitet som installeras av kvalitetssäkrade montörer. Vi gör det enkelt för våra kunder eftersom vi tar ett helhetsansvar från första möte till färdig installation och underhållsservice. Vi är solcellsföretaget som hjälper er med att göra en trygg, grön investering med mycket god avkastning.

Antal lokala projektledare
19
Grundat
2017
Antal installationer
3 000+

Vi finns tillgängliga för installationer här:

Solsystem - Profilbild - okänd-01

Intresserad av att veta mer? Kontakta en av våra experter

010-788 28 20
info@solsystem.com

Vanliga frågor om solceller och solenergi från Solsystem

Hur fungerar solpaneler från Solsystem?
Kan solceller i Sverige verkligen producera tillräckligt med energi?
Hur länge håller Solsystems solceller?
Vilka är de ekonomiska fördelarna med att installera solceller?
Hur påverkar skuggning från träd eller byggnader solcellernas effektivitet?
Kan jag övervaka min solcellsanläggning?
Vad händer om jag behöver hjälp med min solcellsanläggning efter installationen?

Boka ett tryggt möte med oss idag
och få en kostnadsfri offert!

Hur fungerar solpaneler?

Att förstå hur solpaneler fungerar är nyckeln till att uppskatta den revolutionerande kraften i denna gröna teknologi. Hos Solsystem börjar allt med solens strålar. När solen skiner på solpanelerna, absorberas ljuset av solceller, vanligtvis tillverkade av kisel, ett halvledarmaterial. Denna interaktion mellan ljus och solceller skapar elektroner i rörelse, vilket genererar elektrisk ström. Denna ström är i form av likström, men för att kunna användas i våra hem och företag, omvandlar en växelriktare denna likström till växelström. Denna omvandlade ström matas sedan direkt in i hemmets elsystem eller till elnätet, vilket ger energi till allt från belysning till hushållsapparater. I Solsystems solpaneler kombinerar vi högkvalitativt material och avancerad teknik för att säkerställa att varje solstråle som träffar dina paneler omvandlas till ren, effektiv energi. Med en installation av våra solpaneler tar du ett steg mot en mer hållbar och självförsörjande framtid, samtidigt som du bidrar till en grönare planet.

solceller

Så fungerar solpaneler och solceller

Solenergi har blivit en revolutionerande kraft i vår strävan mot en grönare framtid. Hos Solsystem, ett småländskt familjeföretag, är vi stolta över att bidra till denna förändring. Med vårt engagemang för kvalitet och kundnöjdhet, förklarar vi hur solpaneler och solceller fungerar för att göra din resa mot solenergi enklare och mer givande.

Grundläggande förståelse: Vad är solpaneler och hur fungerar de?

Solpaneler är fantastiska innovationer som omvandlar solens strålar till elektrisk energi. Varje panel består av många solceller, som är tillverkade av material som halvledare, ofta kisel. När solens strålar träffar dessa celler, skapas en elektrisk spänning som omvandlas till användbar elektricitet.

Solpanelernas komponenter: En djupdykning i dess teknik

En solpanel är mer än bara dess yttre del. Inuti varje panel finns solceller, en ram, ledningar och en växelriktare. Växelriktaren spelar en central roll, eftersom den omvandlar solenergin från likström till växelström, vilket är den typ av ström vi använder i våra hem.

Från solstrålar till el: Förvandlingsprocessen i solpaneler

Processen börjar när solen skiner på panelerna. Solens energi aktiverar elektronerna i solcellerna, skapar en flöde av elektrisk ström. Denna ström leds sedan till växelriktaren som omvandlar den till elektricitet som kan matas in i elnätet eller användas direkt i huset.

Effektiviteten hos solpaneler: Faktorer som påverkar prestanda

Effektiviteten hos solpaneler kan påverkas av flera faktorer, inklusive panelernas placering, vinkeln mot solen, och till och med det lokala klimatet. Vi på Solsystem ser till att varje installation optimeras för att maximera solelproduktionen på just den byggnaden.

Installation av solpaneler: Steg-för-steg guide

Att installera solpaneler med Solsystem är en enkel och smidig process. Vi börjar med ett hembesök för att förstå dina behov och undersöka takets förhållanden. Därefter designar vi en solcellsanläggning som passar ditt hus perfekt. Våra erfarna montörer installerar sedan solpanelerna noggrant och säkert, samtidigt som de ser till att varje del fungerar optimalt. Vi är med dig i varje steg för att göra omställningen så enkel som möjligt för dig.

Skog och sol

Solpaneler och miljön: En ekologisk översikt

Solpaneler är en miljövänlig lösning för att producera ren energi. De minskar beroendet av fossila bränslen och bidrar till en renare luft och ett mer hållbart samhälle. Hos Solsystem är vi stolta över att bidra till en grönare framtid genom våra solcellslösningar.

Kostnadsanalys: Investering och besparingar med solpaneler

Att investera i solpaneler är inte bara bra för miljön, det är också en ekonomiskt smart beslut. Med Solsystem får du en detaljerad kostnadsanalys som visar din potentiella besparing över tid. Solpaneler minskar dina elräkningar och kan även öka värdet på ditt hus.

Underhåll och långsiktig vård av solpanelssystem

Efter installationen av solpanelerna erbjuder Solsystem regelbunden underhållsservice för att säkerställa att din anläggning alltid fungerar optimalt. Smuts, löv och snö påverkar sällan solpanelernas prestanda, men vi rekommenderar ändå en årlig kontroll för bästa möjliga effektivitet.

Innovationer inom solpaneltekniken: Framtidens möjligheter

Teknologin bakom solpaneler utvecklas ständigt. Hos Solsystem håller vi oss uppdaterade med de senaste innovationerna för att alltid kunna erbjuda våra kunder de mest effektiva och hållbara lösningarna på marknaden.

Solpaneler på villa, Ljungby.

Jämförelse av solpanelstyper: Vilken passar bäst för ditt behov?

Det finns olika typer av solpaneler, och varje typ har sina unika fördelar. Vi på Solsystem hjälper dig att välja den typ som bäst passar ditt hus och dina energibehov.

Hur fungerar solceller: Regelverk och stöd för installation av solpaneler

Att förstå hur solceller fungerar är nyckeln till en effektiv solcellsanläggning. Solsystem håller sig alltid uppdaterade med de senaste regelverken och subventionerna, så att vi kan erbjuda dig den bästa möjliga lösningen.

Flerfamiljshus i Jönköping med solpaneler från Solsystem

Solpaneler i hemmet: Fallstudier och användarupplevelser

Upptäck hur solpaneler har förändrat livet för våra kunder. Genom våra fallstudier och användarupplevelser får du se de konkreta fördelarna med att installera solceller i ditt hem.

Villa i Göteborg med solpaneler från Solsystem

Solcellsbatteri: Lagring av solel

Ett solcellsbatteri är en fantastisk lösning för att lagra överskottsenergi från dina solpaneler. Detta innebär att du kan använda solel även när solen inte skiner, vilket ökar effektiviteten och självförsörjningen av din anläggning. Låter det intressant? Kontakta oss så berättar vi mer

Solenergi i vardagen: Hur solpaneler förändrar hushållens energiförbrukning

I takt med att fler hem installerar solceller, förändras energiförbrukningen i svenska hushåll. Solceller från Solsystem omvandlar solens strålar till ren energi, vilket ger hushållen möjlighet att producera sin egen elektricitet. Detta minskar inte bara elräkningarna, utan bidrar också till en mer hållbar vardag.

Framtidens energi: Solpanelers roll i energiomställningen

Solenergi är hjärtat i framtidens energiomställning. Med solpaneler från Solsystem tar vi ett steg närmare en fossilfri framtid. Vi arbetar för att solceller ska bli en alltmer integrerad del av Sveriges energisystem, vilket är avgörande för att nå våra miljömål.

Solsystemets kvalitetsgaranti: Varför våra solpaneler är bäst i klassen

Hos Solsystem står vi för högsta kvalitet. Våra solceller och växelriktare är noggrant utvalda för att säkerställa optimal prestanda och hållbarhet. Vårt engagemang för kvalitet innebär att vi endast använder material och tekniker som möter strikta industristandarder.

Design och estetik: Hur solpaneler kan integreras snyggt i ditt hem

Solpaneler behöver inte vara en estetisk kompromiss. Våra moderna och stilrena solpaneler är designade för att smälta in och komplettera ditt hems utseende. Vi ser till att varje installation både är funktionell och visuellt tilltalande.

Solenergi för företag: Ekonomiska och miljömässiga fördelar

Företag spelar en viktig roll i omställningen till grön energi. Solceller från Solsystem erbjuder inte bara miljömässiga fördelar, utan även ekonomiska besparingar. Företag kan minska sina driftskostnader och visa sitt engagemang för en hållbar framtid. Vill du att ditt företaget ska gå i framkant för omställningen till solenergi, kontakta oss så ser vi över era möjligheter för en grönare el.

Installation

Solpanelers livslängd och återvinning: En hållbarhetsanalys

Våra solpaneler är byggda för att vara bra länge, men när de har tjänat ut sitt syfte säkerställer vi att de återvinns på ett miljövänligt sätt. Detta bidrar till en hållbar livscykel för produkten, från tillverkning till återvinning.

Villa i Lidköping med solpanel från Solsystem

Förstå ditt solcellssystems prestanda: Övervakning och uppföljning

Med Solsystem får du inte bara en solcellsanläggning, du får även tillgång till övervakningsverktyg som hjälper dig att förstå och optimera ditt systems prestanda. Detta innebär att du kan följa din energiproduktion i realtid och se hur dina solceller bidrar till både din ekonomi och miljön.

Kontakta oss

När du bokar ett kostnadsfritt hembesök av oss så kommer vi hem till dig och pratar mer om hur en solcells- och/eller batterianläggning ska fungera hos dig. Baserat på dina önskemål, förutsättningar och behov presenterar vi därefter en offert med förslag på den bästa solcells och batterilösningen för just din fastighet.

Stockholm Address
Adress
Box 231
332 25, Gislaved
Telefontid
Telefontid:
Mån: 10.00 - 16.00
Tis-fre: 09.00-16.00
Lör-sön: stängt

Letar du efter våra medarbetare? Hitta dem här.