Logo

Hur många solpaneler behövs?

Vi arbetar uteslutande med solceller av absolut högsta kvalitet som installeras av kvalitetssäkrade montörer

Hur många solpaneler behövs?

Därför ska du välja oss för solpaneler

Vi är passionerade över att få leverera trygga, estetiska, prisvärda och proffsiga installationer till våra kunder i. Med lång erfarenhet och tusentals nöjda kunder så har vi kommit långt.

Personligt hembesök
Vi bokar in en dag och tid som passar dig och kommer vid detta tillfälle lyssna på dina önskemål samt titta på ditt tak eller din marks förutsättningar.
Bidrag för solceller
Likt rot- och rutavdrag finns det ett Grönt Teknik-avdrag som går att nyttja för dig som vill investera i solceller och batteri. Avdraget uppgår till 20% och dras av på kostnaden för arbete och material. För batterianläggningar utökas skattereduktionen till 50%.
Ren solenergi till ditt tak
Den el du producerar tär inte på jordens resurser utan är förnybar och miljöriktig. Att inte vara helt beroende av någon annan för att få el till sin fastighet ger en trygghet och du kan sova gott om natten.
Batteri
Att komplettera sin solcellsanläggning med ett tillhörande batteri är en klok investering för att maximera utnyttjandet av den kostnadsfria energi som solcellerna genererar.

Tack Solsystem för solpanelerna på min villa! Calle bor med sin familj i Habo och han jobbar inom husbranschen. För honom var det ett självklart val att investera i solpaneler. Solcellerna har nu suttit på taket i ett år och han är nöjd med resultatet. ”Jag är jättenöjd med Solsystem, trevliga och jättebra service! Jag skulle rekommendera dem till alla jag känner!

Vad skiljer oss från andra?

Solsystem är i rötterna ett småländskt familjeföretag inom solcellsbranschen som idag levererar prisvärda och smarta lösningar till största delen av södra Sverige. Vi arbetar uteslutande med solpaneler av absolut högsta kvalitet som installeras av kvalitetssäkrade montörer. Vi gör det enkelt för våra kunder eftersom vi tar ett helhetsansvar från första möte till färdig installation och underhållsservice. Vi är solcellsföretaget som hjälper er med att göra en trygg, grön investering med mycket god avkastning.

Antal lokala projektledare
19
Grundat
2017
Antal installationer
3 000+

Vi finns tillgängliga för installationer här:

Solsystem - Profilbild - okänd-01

Intresserad av att veta mer? Kontakta en av våra experter

010-788 28 20
info@solsystem.com

Vanliga frågor och svar - Hur många solpaneler behövs

Hur beräknas antalet solpaneler som behövs för att täcka min årliga elförbrukning?
Kan jag installera solpaneler på vilket tak som helst?
Vilken effekt har en solcellsanläggning på min elräkning?
Behöver jag en särskild typ av elavtal om jag installerar solpaneler?
Hur stor solpanelsanläggning bör jag investera i?
Vilka faktorer påverkar en solcellsanläggnings effektivitet?
Är det möjligt att öka min solcellsanläggnings storlek i framtiden?
Hur lång tid tar det innan en solcellsanläggning blir lönsam?

Boka ett tryggt möte med oss idag
och få en kostnadsfri offert!

Hur många solpaneler behövs

Att avgöra hur många solpaneler som behövs för ditt hem eller din verksamhet beror på flera faktorer. Det är inte bara en fråga om takets storlek, utan även om din årliga elförbrukning, effektiviteten hos de solpaneler du väljer och de specifika solförhållandena i ditt område. En grundlig utvärdering och professionell rådgivning från ett företag som är specialiserat på solenergilösningar är avgörande för att säkerställa att ditt solpanelssystem är korrekt dimensionerat.

Upptäck hur nödvändiga solpaneler är för ditt hem och varför det är dags att investera i en anläggning med en kraftfull kapacitet för en hållbar och ljusare framtid

När du inser att det är dags att ta steget mot en mer hållbar energi och att solpaneler behövs för en grönare framtid är du välkommen att höra av dig till oss på Solsystem. Vi är specialister med lång erfarenhet av solpaneler.

solceller

Beräkna din årliga elförbrukning: Hur många solpaneler behöver mitt tak?

För att kunna bestämma hur många solpaneler du behöver måste vi börja med att titta på din årliga elförbrukning, vilket finns angiven på dina elräkningar. Genomsnittlig förbrukning i Sverige varierar, men genom att känna till din förbrukning kan vi börja skissa på hur många solceller behövs för att kunna och täcka dina energibehov.

Förstå effekten av installerad kWh per år

Den installerade kapaciteten av ditt solpanelssystem, mätt i kilowatt (kW), är direkt relaterad till mängden el (mätt i kWh) systemet kan producera under ett år. Generellt kan en 1 kW installation producera mellan 800 till 1200 kWh per år i Sverige, beroende på lokala solförhållanden och panelernas orientering. Denna information hjälper dig att beräkna hur stort system du behöver för att matcha eller minska din årliga elförbrukning.

Solpaneler per 1 000 kWh: Hur många solceller behöver jag?

För att producera 1,000 kWh per år krävs en specifik mängd solpaneler, vilket beror på panelernas effektivitet och ditt geografiska läge. I genomsnitt kan du förvänta dig att behöva mellan 3 och 5 solpaneler för varje 1,000 kWh du önskar producera årligen. Denna siffra kan variera beroende på solpanelernas effektivitet och mängden solljus ditt område får.

Steg-för-steg guide för att installera solpaneler

Steg 1: Kontakta oss på Solsystem

Första steget för att köpa en anläggning och installera solpaneler hemma eller på ditt företag är att kontakta oss på Solsystem och boka in en tid för ett hembesök.

Steg 2: Hembesök

Energiförbrukning: Vi börjar med att utvärdera din årliga energiförbrukning. Detta hjälper oss att bestämma storleken på det solpanelssystem du behöver.

Takbedömning: Vi kontrollerar ditt taks läge och tillstånd. Idealiskt bör taket ha god exponering mot söder utan skuggande träd eller byggnader.

Steg 3: Planering och design

Våra experter ritar upp förslag utifrån dina förutsättningar på hur du på mest effektiva sättet får ut mest av dina solpaneler.

Få en anpassad lösning baserat på ditt hems specifika behov och förutsättningar. Här får du veta hur många solceller du behöver för att få tillräckligt mycket kwh per år.

Steg 4: Ansökan om tillstånd

Bygglov: Vi hjälper dig kontrollera med din kommun om du behöver bygglov för att installera solceller.

Många solpaneler behöver inget bygglov. Men vi hjälper dig ta reda på vad som gäller för just din installation.

Steg 5: Installation

Våracertifierade installatörer kommer och installerar solpaneler hos dig utifrån vad ni kommit överens om. Detta tar från några dagar upp till någon vecka beroende på komplexiteten och storleken på projektet.

Steg 6: Anslutning och inspektion

Nätanslutning: Systemet kopplas till elnätet. Du kan behöva en inspektion från elbolaget eller kommunen för att godkänna installationen.

Inspektion: En slutlig inspektion säkerställer att allt är korrekt installerat och uppfyller alla lokala föreskrifter.

Steg 7: Aktivering

Driftsättning: När allt är godkänt kan solpanelssystemet aktiveras. Du börjar nu producera din egen el.

Övervakning: Vi lär dig hur du övervakar systemets prestanda för att maximera din energiproduktion.

Steg 8: Underhåll

Solpaneler kräver minimalt med underhåll men det kan va bra att se över någon gång per år att det inte är smuts på solpanelerna osv. Om du följer våra rekommendationer för underhåll kommer ditt system fungerar effektivt under många år framöver. Och vill du ha hjälp så finns vi alltid där för dig, bara att ringa så hjälper vi dig.

Genom att följa dessa steg kan vi framgångsrikt installera solpaneler på ditt hem eller företag och bidra till en mer hållbar framtid samtidigt som du njuter av lägre energikostnader.

Faktorer som påverkar antalet solpaneler för ditt hem

Det finns flera faktorer som påverkar hur många solpaneler du behöver för att uppfylla ditt hems energibehov. Dessa inkluderar din årliga elförbrukning, takets storlek och lämplighet för solpaneler, genomsnittlig solinstrålning i ditt område, samt solpanelernas effektivitet. Att förstå dessa faktorer är avgörande för att dimensionera ditt solpanelssystem korrekt. Låt våra experter hjälpa dig ta reda på vad som blir bäst för just dig

Solenergins potential: Hur många solpaneler producerar tillräckligt?

Vi på Solsystem är experter på solpaneler och att beräkna vad som blir bäst för just ditt hem. Men om du vill göra en överslagsräkning själv kan du göra så här för att bestämma solenergins potential för ditt hem och hur många solpaneler som krävs för att producera tillräckligt med el. Du börjar med att se över din årliga elförbrukning. Jämför detta med den genomsnittliga produktionen per installerad kW solpanel i ditt område. Detta kan du antingen fråga dina grannar om som redan har solpaneler alternativt höra med en expert. Detta ger dig en uppfattning om hur stort ditt solpanelssystem behöver vara för att möta eller överstiga din årliga elförbrukning.

Effektiv planering: Solpaneler baserat på takstorlek och orientering

En effektiv planering av solpanelinstallation börjar med en noggrann bedömning av takstorleken och dess orientering mot solen. Ditt taks lutning och riktning är avgörande faktorer för att maximera solpanelernas effektivitet. För optimal energiproduktion bör solpaneler installeras på ett tak som är riktat söderut i Sverige, med en lutning som matchar din geografiska breddgrad. Att anpassa solpanelernas layout efter dessa faktorer säkerställer att du producerar mer el och får ut mesta möjliga av din investering.

Låter detta svårt? Kontakta oss på Solsystem så hjälper vi dig!

Solpanelsanläggningens storlek: Anpassa till ditt energibehov

Storleken på din solcellsanläggning bör anpassas efter ditt hushålls årliga energiförbrukning. Ju större förbrukning desto större anläggningar. Genom att analysera din faktiska energianvändning kan du dimensionera anläggningen så att den producerar en tillräcklig mängd solel för att täcka en stor del, eller hela, din förbrukning. Detta innebär inte bara lägre elräkningar utan även en minskad miljöpåverkan. Kom ihåg att ta hänsyn till eventuell framtida ökning av energiförbrukningen för att säkerställa att anläggningen fortsätter att möta dina behov över tid.

Från teori till praktik: Beräkna antalet solpaneler innan installation

Innan du påbörjar installationen av solpaneler är det viktigt att beräkna hur många paneler som krävs för att uppnå önskad energiproduktion. Vi på Solsystem är experter på detta och hjälper gärna till men vill du göra detta själv så kan du göra så här. Använd din årliga elförbrukning som utgångspunkt och ta hänsyn till solpanelernas genomsnittliga effektivitet samt de faktiska solinstrålningsförhållandena på din plats. Genom att göra denna beräkning innan installation kan du säkerställa hur stor solcellsanläggning du behöver från start, vilket undviker onödiga kostnader och optimerar systemets prestanda.

Kontakta oss

När du bokar ett kostnadsfritt hembesök av oss så kommer vi hem till dig och pratar mer om hur en solcells- och/eller batterianläggning ska fungera hos dig. Baserat på dina önskemål, förutsättningar och behov presenterar vi därefter en offert med förslag på den bästa solcells och batterilösningen för just din fastighet.

Stockholm Address
Adress
Box 231
332 25, Gislaved
Telefontid
Telefontid:
Mån: 10.00 - 16.00
Tis-fre: 09.00-16.00
Lör-sön: stängt

Letar du efter våra medarbetare? Hitta dem här.