Logo

Hur stora är solpaneler?

Vi arbetar uteslutande med solpaneler av absolut högsta kvalitet som installeras av kvalitetssäkrade montörer

Hur stora är solpaneler?

Därför ska du välja oss för dina solpaneler

Vi är passionerade över att få leverera trygga, estetiska, prisvärda och proffsiga installationer till våra kunder. Med lång erfarenhet och tusentals nöjda kunder så har vi kommit långt.

Personligt hembesök
Vi bokar in en dag och tid som passar dig och kommer vid detta tillfälle lyssna på dina önskemål samt titta på ditt tak eller din marks förutsättningar.
Bidrag för solceller
Likt rot- och rutavdrag finns det ett Grönt Teknik-avdrag som går att nyttja för dig som vill investera i solceller och batteri. Avdraget uppgår till 20% och dras av på kostnaden för arbete och material. För batterianläggningar utökas skattereduktionen till 50%.
Ren solenergi till ditt tak
Den el du producerar tär inte på jordens resurser utan är förnybar och miljöriktig. Att inte vara helt beroende av någon annan för att få el till sin fastighet ger en trygghet och du kan sova gott om natten.
Batteri
Att komplettera sin solcellsanläggning med ett tillhörande batteri är en klok investering för att maximera utnyttjandet av den kostnadsfria energi som solcellerna genererar.
Solsystem - Profilbild - okänd-01

Intresserad av att veta mer? Kontakta en av våra experter

010-788 28 20
info@solsystem.com

Tack Solsystem för solpanelerna på min villa! Calle bor med sin familj i Habo och han jobbar inom husbranschen. För honom var det ett självklart val att investera i solpaneler. Solcellerna har nu suttit på taket i ett år och han är nöjd med resultatet. ”Jag är jättenöjd med Solsystem, trevliga och jättebra service! Jag skulle rekommendera dem till alla jag känner!

Vad skiljer oss från andra?

Solsystem är i rötterna ett småländskt familjeföretag inom solcellsbranschen som idag levererar prisvärda och smarta lösningar till största delen av södra Sverige. Vi arbetar uteslutande med solpaneler av absolut högsta kvalitet som installeras av kvalitetssäkrade montörer. Vi gör det enkelt för våra kunder eftersom vi tar ett helhetsansvar från första möte till färdig installation och underhållsservice. Vi är solcellsföretaget som hjälper er med att göra en trygg, grön investering med mycket god avkastning.

Antal lokala projektledare
19
Grundat
2017
Antal installationer
3 000+

Vi finns tillgängliga för installationer här:

Vanliga frågor och svar - Hur stora är solpaneler

Hur många solceller behöver jag för att täcka mitt hushålls energibehov?
Kan solceller installeras på alla typer av tak?
Vilken storlek har en standard solpanel, och hur många får plats på mitt tak?
Vad innebär det att installera en solcellsanläggning på 11 kw jämfört med en på 5 kw?
Hur påverkar lutningen och riktningen på mitt tak solcellsanläggningens produktion?
Vilka faktorer påverkar priset på en solcellsanläggning?
Kan jag producera mer el än jag förbrukar med solceller?
Hur lång tid tar det att installera solceller, och vad krävs av mig som husägare?

Boka ett tryggt möte med oss idag
och få en kostnadsfri offert!

Hur stora är solpaneler?

Solpaneler – ditt första steg mot en grönare framtid och en bättre ekonomi. När du funderar över solenergi, är en av de första frågorna ofta "hur stora är solpaneler?". Det är en viktig frågeställning eftersom storleken på solpanelerna inte bara påverkar hur mycket el som kan produceras, utan även hur de passar på just ditt tak.

I denna guide går vi igenom allt du behöver veta om solpanelers storlek, hur många solpaneler du kan behöva, och hur detta anpassas till ditt specifika behov.

Dimensionerna på solpaneler: Vad du behöver veta

Solpaneler kommer i en mängd olika storlekar, men de mest använda modellerna för bostadshus mäter cirka 1,6 kvm per panel. Denna storlek är optimerad för att ge en balans mellan effektivitet och hanterbarhet vid installation.

När vi på Solsystem utformar din solcellsanläggning, tar vi hänsyn till ditt taks storlek och form, samt hur många paneler som får plats för att maximera din produktion av solel.

365W Falkenberg

Solpanelers storlek: Anpassa efter takets yta

Den genomsnittliga solpanelen producerar mellan 250 till 400 watt, beroende på effekt och teknologi. För ett hushåll som använder cirka 5 000 kwh per år, kan en anläggning på 5 kw ofta vara tillräcklig, vilket motsvarar cirka 20 paneler.

Har du ett större energibehov, exempelvis 11 kw, kan detta innebära att du behöver upp till 44 paneler, beroende på solpanelernas effektivitet. Vi på Solsystem hjälper dig anpassa ditt solpanelssystem efter dina behov och ditt taks möjligheter.

Standardstorlekar på solpaneler för hemmet

När vi utforskar världen av solenergi, är en av de mest grundläggande aspekterna att förstå standardstorlekarna på solpaneler som är lämpliga för hemmabruk. Generellt sett varierar solpaneler i storlek, men de mest populära modellerna för bostäder är ungefär 1,6 kvadratmeter per panel.

Dessa paneler är konstruerade för att balansera effektivitet med estetik på bostadstaken, och varje panel kan producera mellan 250 till 400 watt. För att täcka ett genomsnittligt hushålls årliga förbrukning på cirka 5 000 kwh, skulle en anläggning på cirka 5 kw, motsvarande ungefär 20 paneler, oftast vara tillräcklig. Det är dock viktigt att notera att dessa siffror kan variera beroende på flera faktorer såsom solpanelens effekt och specifika hemförhållanden. Varje hem är unikt och vi hjälper dig hitta den bästa lösningen för just ditt hem.

Optimering av takutrymme med solpanelers mått

Att optimera takutrymmet är avgörande för att maximera solenergiproduktionen från din anläggning. Detta innebär en noggrann bedömning av ditt tak för att bestämma den mest effektiva layouten av solpaneler. Storleken på dina solpaneler spelar en stor roll i denna process.

Genom att anpassa antalet och arrangemanget av panelerna efter takets yta, kan vi säkerställa att varje kvadratmeter utnyttjas effektivt för att producera så mycket el som möjligt. Detta omfattar överväganden kring takets lutning och riktning, vilket är avgörande för att optimera solpanelernas exponering mot solen.

Hur stora solpaneler passar ditt energibehov?

För att bestämma hur stora solpaneler som bäst passar ditt energibehov, måste vi först förstå ditt hushålls specifika förbrukning. Genom att analysera din årliga förbrukning i kwh kan vi skräddarsy en solcellsanläggning som möter dina energibehov. Till exempel, om ditt hem förbrukar 11 000 kwh per år, kan detta kräva en större anläggning på cirka 11 kw, vilket innebär ett behov av fler solpaneler.

Det är också viktigt att överväga framtida energibehov, såsom om du planerar att installera en elbilsladdare eller öka ditt hushålls energianvändning. Vi på Solsystem tar hänsyn till alla dessa faktorer, inklusive ditt taks storlek och möjliga framtida behov, för att designa en solcellsanläggning som inte bara uppfyller dina nuvarande, utan även dina framtida energibehov.

Mätning och beräkning: Solpanelers storlek för effektiv installation

En noggrann mätning och beräkning av solpanelers storlek är avgörande för en effektiv installation. Detta innebär inte bara att ta hänsyn till panelernas fysiska dimensioner, utan också deras effektivitet och hur de bäst kan arrangeras på ditt tak.

På Solsystem använder vi avancerade verktyg för att noggrant beräkna hur många solpaneler som får plats på ditt tak och hur dessa kan konfigureras för optimal solelextraktion. Detta steg är grundläggande för att säkerställa att installationen inte bara är fysiskt genomförbar utan också ekonomiskt lönsam, med tanke på ditt hems specifika energibehov och takets yta.

Beräkna kwh per år: Hur många dolpaneler behövs?

För att beräkna hur många solpaneler som behövs för att uppfylla ditt hushålls årliga energibehov, börjar vi med att fastställa din nuvarande och förväntade framtida förbrukning i kwh per år. Denna information hjälper oss att dimensionera din solcellsanläggning korrekt, vare sig du siktar på att producera en del av eller hela ditt hushålls energibehov.

Till exempel, om ditt hushåll förbrukar 11 000 kwh per år och du siktar på att täcka detta behov helt med solenergi, kommer vi att beräkna storleken på den anläggning (i kw) som krävs och därifrån utgå för att bestämma antalet solpaneler. Denna process inkluderar överväganden om solpanelernas effektivitet och det genomsnittliga antalet soltimmar på din plats.

Kopia av Torbjörn Petersson, Ljungby - kopia

Lutning och riktning: Optimering av solpaneler för maximal kwh per år

Lutningen och riktningen på dina solpaneler är avgörande faktorer för att maximera den årliga energiproduktionen. Genom att optimalt justera solpanelernas vinkel och orientering mot solen kan vi öka mängden solel som produceras.

I Sverige är det oftast mest fördelaktigt att rikta panelerna mot söder med en lutning som matchar din geografiska breddgrad för att maximera absorptionen av solstrålar året runt. Vi på Solsystem tar hänsyn till dessa faktorer för att säkerställa att din solcellsanläggning är optimalt konfigurerad för att generera så mycket kwh per år som möjligt, anpassat efter ditt taks specifika förhållanden.

Årlig energiutvinning: Påverkan av lutning och antal solpaneler per år

Den årliga energiutvinningen från din solcellsanläggning påverkas inte bara av antalet solpaneler utan också av deras lutning och riktning. En optimal kombination av dessa faktorer kan signifikant öka din anläggnings effektivitet och därmed den årliga energiproduktionen i kwh.

Genom att analysera ditt tak och dess förutsättningar kan Solsystem utforma en anläggning som optimerar dessa variabler för att maximera den årliga produktionen av ren, grön energi. Detta innebär att varje solpanel inte bara bidrar till ditt hems energibehov utan också till en lägre koldioxidfotavtryck och en mer hållbar framtid.

Kontakta oss

När du bokar ett kostnadsfritt hembesök av oss så kommer vi hem till dig och pratar mer om hur en solcells- och/eller batterianläggning ska fungera hos dig. Baserat på dina önskemål, förutsättningar och behov presenterar vi därefter en offert med förslag på den bästa solcells och batterilösningen för just din fastighet.

Stockholm Address
Adress
Box 231
332 25, Gislaved
Telefontid
Telefontid:
Mån: 10.00 - 16.00
Tis-fre: 09.00-16.00
Lör-sön: stängt

Letar du efter våra medarbetare? Hitta dem här.