Logo

Solceller Malmö

Vi arbetar uteslutande med solceller i Malmö av absolut högsta kvalitet som installeras av kvalitetssäkrade montörer

Solceller Malmö

Därför ska du välja oss för solceller i Malmö

Vi är passionerade över att få leverera trygga, estetiska, prisvärda och proffsiga installationer till våra kunder i Malmö. Med lång erfarenhet och tusentals nöjda kunder så har vi kommit långt.

Personligt hembesök
Vi bokar in en dag och tid som passar dig och kommer vid detta tillfälle lyssna på dina önskemål samt titta på ditt tak eller din marks förutsättningar.
Bidrag för solceller
Likt rot- och rutavdrag finns det ett Grönt Teknik-avdrag som går att nyttja för dig som vill investera i solceller och batteri. Avdraget uppgår till 20% och dras av på kostnaden för arbete och material. För batterianläggningar utökas skattereduktionen till 50%.
Ren solenergi till ditt tak
Den el du producerar tär inte på jordens resurser utan är förnybar och miljöriktig. Att inte vara helt beroende av någon annan för att få el till sin fastighet ger en trygghet och du kan sova gott om natten.
Batteri
Att komplettera sin solcellsanläggning med ett tillhörande batteri är en klok investering för att maximera utnyttjandet av den kostnadsfria energi som solcellerna genererar.
Håkan

Intresserad av att veta mer? Kontakta Håkan, han är vår expert i Malmö

010-788 28 28
hakan.torntorp@solsystem.com

Solpaneler är igång, allt fungerar fint, jätte trevligt kundtjänst . Rekommenderar starkt. / Hanna

Vad skiljer oss från andra?

Solsystem är i rötterna ett småländskt familjeföretag inom solcellsbranschen som idag levererar prisvärda och smarta lösningar till största delen av södra Sverige. Vi arbetar uteslutande med solpaneler av absolut högsta kvalitet som installeras av kvalitetssäkrade montörer. Vi gör det enkelt för våra kunder eftersom vi tar ett helhetsansvar från första möte till färdig installation och underhållsservice. Vi är solcellsföretaget som hjälper er med att göra en trygg, grön investering med mycket god avkastning.

Antal lokala projektledare
19
Grundat
2017
Antal installationer
3 000+

Vi finns tillgängliga för installationer här:

Vanliga frågor och svar - Solceller Malmö

Hur fungerar solenergi och vad innebär det för min fastighet i Skåne?
Vilka steg ingår i installationen av en solcellsanläggning på mitt tak?
Kan jag förvänta mig att en solcellsanläggning varar i 30 år?
Behöver jag bygglov för att installera solceller på mitt hus i Malmö?
Hur kan jag få en offert för solceller som passar mina behov och mitt tak?
Vilka är de främsta fördelarna med att investera i solceller idag?
Hur hjälper solceller mig att minska mina elkostnader?
Vilka lösningar finns för solcellsanläggningar som inte traditionellt passar på alla tak?

Boka ett tryggt möte med oss idag
och få en kostnadsfri offert!

Solceller Malmö

När du väljer solsystem för din fastighet i Malmö, är det viktigt att noggrant överväga vilka solcellslösningar som erbjuds för att säkerställa att du får den mest effektiva och kostnadseffektiva installationen. Skåne, med sitt gynnsamma klimat för solenergi, erbjuder fantastiska möjligheter för solcellsanläggningar.

Att välja rätt system innebär att analysera ditt hems energibehov, takets läge och vinkel för att hitta den optimala lösningen som passar just din fastighet. Detta steg är avgörande för att maximera din investering och säkerställa att din solcellsanläggning levererar maximal energiproduktion över tid.

Med vår expertis leder vi dig hela vägen genom denna processen för att installera en solcells anläggning på taket, så att du kan njuta av en hållbar och kostnadseffektiv energilösning som verkligen gör skillnad i Sverige – allt börjar med ett enkelt hembesök för att se hur bra vi kan möta just dina behov.

Solceller i Malmö: En framtidssäker investering för ditt hem

Att välja solceller i Malmö är mer än bara en investering i hållbar energi; det är en investering i din fastighets framtid och värde. Med Malmös optimala förutsättningar för solenergi tack vare dess geografiska läge, kan solceller erbjuda en stabil och pålitlig energikälla för ditt hem.

Dessutom bidrar du till en grönare planet och minskar dina elkostnader över tid. Solenergi är inte bara en kraftfull resurs idag, utan den representerar också en långsiktig lösning för att säkra ditt hems energibehov på ett ekonomiskt och miljövänligt sätt.

Installera solceller i Malmö: Steg-för-steg guide

Steg 1: Kontakta oss på Solsystem

Första steget mot solceller hemma eller till ditt företag är att kontakta oss på Solsystem och boka in en tid för ett hembesök.

Steg 2: Hembesök

Energiförbrukning: Vi börjar med att utvärdera din årliga energiförbrukning. Detta hjälper oss att bestämma storleken på det solcellssystem du behöver.

Takbedömning: Vi kontrollerar ditt taks läge och tillstånd. Idealiskt bör taket ha god exponering mot söder utan skuggande träd eller byggnader.

Steg 3: Planering och design

Våra experter ritar upp förslag utifrån dina förutsättningar på hur du på mest effektiva sättet får ut mest av dina solpaneler.

Anpassad Lösning: Få en anpassad lösning baserat på ditt hems specifika behov och förutsättningar.

Steg 4: Ansökan om tillstånd

Bygglov: Vi hjälper dig kontrollera med Jönköpings kommun om du behöver bygglov för installationen.

Steg 5: Installation

Våracertifierade installatörer kommer och monterar solpanelerna hos dig utifrån vad ni kommit överens om. Detta tar från några dagar upp till någon vecka beroende på komplexiteten och storleken på projektet.

Steg 6: Anslutning och inspektion

Nätanslutning: Systemet kopplas till elnätet. Du kan behöva en inspektion från elbolaget eller kommunen för att godkänna installationen.

Inspektion: En slutlig inspektion säkerställer att allt är korrekt installerat och uppfyller alla lokala föreskrifter.

Steg 7: Aktivering

Driftsättning: När allt är godkänt kan solcellssystemet aktiveras. Du börjar nu producera din egen el.

Övervakning: Vi lär dig hur du övervakar systemets prestanda för att maximera din energiproduktion.

Steg 8: Underhåll

Solsystemen kräver minimalt med underhåll men det kan va bra att se över någon gång per år att det inte är smuts på solcellerna osv. Om du följer våra rekommendationer för underhåll kommer ditt system fungerar effektivt under många år framöver. Och vill du ha hjälp så finns vi alltid där för dig, bara att ringa så hjälper vi dig.

Genom att följa dessa steg kan vi framgångsrikt installera solceller på ditt hem i Malmö och bidra till en mer hållbar framtid samtidigt som du njuter av lägre energikostnader.

Malmö stad och solenergi: Lokala fördelar och incitament

Malmö stad har aktivt främjat användningen av förnybar energi och erbjuder därför flera fördelar och incitament för invånare som väljer att installera solceller. Dessa kan inkludera ekonomiska bidrag, skattelättnader och andra incitament som gör investeringen ännu mer attraktiv. Dessutom arbetar Malmö stad tillsammans med lokala leverantörer för att förenkla processen för både installation och eventuellt nödvändiga bygglov.

Genom att välja solenergi bidrar du inte bara till stadens miljömål, utan du får också en ekonomiskt gynnsam lösning som minskar dina energikostnader och ökar värdet på din fastighet. Malmö stad erbjuder omfattande resurser och rådgivning för att hjälpa dig genom hela processen, från första förfrågan till färdig installation.

Solenergi i Malmö: Så fungerar det för dig

Solenergi i Malmö erbjuder en ren, förnybar och kostnadseffektiv energikälla. Genom att omvandla solens strålar till elektricitet kan du drastiskt minska dina energikostnader och samtidigt bidra till en hållbarare miljö.

Systemet fungerar genom att solpaneler fångar upp solens ljus och omvandlar det till elektricitet, vilket kan användas direkt i ditt hem. Överskottet kan antingen lagras i batterier för senare användning eller säljas tillbaka till elnätet, vilket ger ytterligare besparingar och potentiell inkomst.

Körsbärsgatan 6, Malmö

Välja rätt solceller för ditt tak i Malmö

Att välja rätt solceller för ditt tak är en viktig beslutspunkt i processen att skaffa solceller. I Malmö, där takens lutning och exponering mot solen kan variera stort, är det viktigt att välja solceller som är anpassade efter just dina förhållanden för att optimera energiproduktionen.

Faktorer som solcellernas effektivitet, hållbarhet och garantier bör vägas in, tillsammans med estetiska överväganden för att säkerställa att solcellsanläggningen inte bara är funktionell utan också kompletterar ditt hems utseende.

Solel i Malmö: Minska dina energikostnader effektivt

Att investera i solel är ett effektivt sätt att minska dina energikostnader i Malmö. Med en egen solcellsanläggning kan du producera den energi som behövs för ditt hushåll och därmed minska beroendet av traditionell el från elnätet. Denna självförsörjning innebär inte bara lägre månadskostnader utan också en större energisäkerhet och oberoende.

Med stöd från Malmö stad och möjligheten att dra nytta av olika incitament, kan din investering i solel ge ekonomiska besparingar under många år framöver, samtidigt som du bidrar till en mer hållbar framtid.

365W Falkenberg

Installation av solceller: Vad du behöver veta

När du överväger att installera solceller i Malmö är det viktigt att förstå processen, från initial konsultation till den slutliga installationen. Det första steget är att kontakta oss på Solsystem för att boka in ett hembesök av en expert. Experten kommer att bedöma ditt hem, beräkna potentiell energiproduktion och ge en detaljerad offert. Viktiga överväganden inkluderar takets orientering, eventuella skuggor som påverkar solinstrålningen, och ditt hushålls genomsnittliga energiförbrukning. Processen innebär även en genomgång av olika solcellssystem för att säkerställa att du får den mest kostnadseffektiva och energieffektiva lösningen.

Solceller och bygglov i Malmö: En komplett guide

I Malmö kan installation av solceller kräva bygglov beroende på den specifika installationens natur och placering. Det är viktigt att i förväg konsultera med Malmö stad för att förstå vilka regler och riktlinjer som gäller. Att följa stadens föreskrifter säkerställer att din installation inte bara är effektiv utan också laglig, vilket bidrar till en smidigare installationsprocess.

Vi på Solsystem hjälper dig gärna med din bygglovsansökan hos Malmö stad.

Få en offert på solceller i Malmö: Hur och varför

Att få en offert på solceller är ett kritiskt första steg för alla som överväger solenergi i Malmö. Offerten bör ge en omfattande översikt över de uppskattade kostnaderna, inklusive installation, utrustning och eventuella tilläggstjänster. Detta säkerställer att du får bästa möjliga värde för din investering. Att förstå varför du ska välja solenergi och hur det kan minska dina energikostnader över tid är också avgörande när du begär en offert.

Vi på solsystem skickar alltid ut våra offerter efter vi varit på ett första hembesök för att vara säker på att offerten vi ger ut även stämmer överens med sanningen.

Egen energi med solceller: Malmö invånares guide till självförsörjning

Att producera egen energi med solceller är ett attraktivt alternativ för Malmöbor som strävar efter energisjälvförsörjning och minskade elkostnader. Att investera i solceller innebär inte bara att du bidrar till en hållbar framtid, utan också att du kan njuta av ekonomisk frihet från stigande energipriser. Med rätt system och planering kan ditt hem i Malmö bli en kraftstation som producerar ren, grön energi året om.

Investera i solenergi i Malmö: Långsiktiga fördelar och avkastning

Investering i solenergi erbjuder inte bara omedelbara besparingar på energikostnader utan också betydande långsiktiga fördelar för Malmöbor. Förutom att minska ditt koldioxidavtryck och förbättra miljön, kan en solcellsanläggning öka värdet på din fastighet och erbjuda en attraktiv avkastning på investeringen. Denna text utforskar de långsiktiga ekonomiska och miljömässiga fördelarna med att välja solenergi, inklusive hur innovationer inom solteknik och statliga incitament fortsätter att förbättra tillgängligheten och lönsamheten för solenergiinvesteringar i Malmö.

solcellsanlägnning

Kontakta oss

När du bokar ett kostnadsfritt hembesök av oss så kommer vi hem till dig och pratar mer om hur en solcells- och/eller batterianläggning ska fungera hos dig. Baserat på dina önskemål, förutsättningar och behov presenterar vi därefter en offert med förslag på den bästa solcells och batterilösningen för just din fastighet.

Stockholm Address
Adress
Box 231
332 25, Gislaved
Telefontid
Telefontid:
Mån: 10.00 - 16.00
Tis-fre: 09.00-16.00
Lör-sön: stängt

Letar du efter våra medarbetare? Hitta dem här.