Logo

Solpaneler tak

Vi arbetar uteslutande med solpaneler av absolut högsta kvalitet som installeras av kvalitetssäkrade montörer

Solpaneler tak

Därför ska du välja oss för solpaneler

Vi är passionerade över att få leverera trygga, estetiska, prisvärda och proffsiga installationer till våra kunder i. Med lång erfarenhet och tusentals nöjda kunder så har vi kommit långt.

Personligt hembesök
Vi bokar in en dag och tid som passar dig och kommer vid detta tillfälle lyssna på dina önskemål samt titta på ditt tak eller din marks förutsättningar.
Bidrag för solceller
Likt rot- och rutavdrag finns det ett Grönt Teknik-avdrag som går att nyttja för dig som vill investera i solceller och batteri. Avdraget uppgår till 20% och dras av på kostnaden för arbete och material. För batterianläggningar utökas skattereduktionen till 50%.
Ren solenergi till ditt tak
Den el du producerar tär inte på jordens resurser utan är förnybar och miljöriktig. Att inte vara helt beroende av någon annan för att få el till sin fastighet ger en trygghet och du kan sova gott om natten.
Batteri
Att komplettera sin solcellsanläggning med ett tillhörande batteri är en klok investering för att maximera utnyttjandet av den kostnadsfria energi som solcellerna genererar.

Anlitade Solsystem för installation av våra solpaneler. Fick direkt bra kontakt och en prisvärd offert. Vid installationen hölls alla deadlines och anläggningen kunde starta upp på planerat datum. Kan verkligen rekommendera Solsystem, vilket vi också gjort till andra och skulle direkt anlita dem igen, om det skulle bli aktuellt med en uppdatering av anläggningen. Bästa rekommendationer! / Evy Svensson

Vad skiljer oss från andra?

Solsystem är i rötterna ett småländskt familjeföretag inom solcellsbranschen som idag levererar prisvärda och smarta lösningar till största delen av södra Sverige. Vi arbetar uteslutande med solpaneler av absolut högsta kvalitet som installeras av kvalitetssäkrade montörer. Vi gör det enkelt för våra kunder eftersom vi tar ett helhetsansvar från första möte till färdig installation och underhållsservice. Vi är solcellsföretaget som hjälper er med att göra en trygg, grön investering med mycket god avkastning.

Antal lokala projektledare
19
Grundat
2017
Antal installationer
3 000+

Vi finns tillgängliga för installationer här:

Solsystem - Profilbild - okänd-01

Intresserad av att veta mer? Kontakta en av våra experter

010-788 28 20
info@solsystem.com

FAQ: Solpaneler tak hos Solsystem

Vilka typer av tak passar bäst för installation av solpaneler?
Hur lång tid tar det att installera solpaneler på mitt tak?
Hur mycket kostar det att installera solpaneler på ett tak?
Hur vet jag om mitt tak är lämpligt för solpaneler?
Vilken typ av underhåll krävs för solpaneler på taket?
Hur effektiva är solpaneler på tak jämfört med andra placeringar?
Kan jag integrera solpaneler med mitt befintliga tak utan större ombyggnader?
Finns det några juridiska krav eller begränsningar för att installera solpaneler på taket?
Vilka fördelar ger solpaneler på taket utöver energibesparingar?
Påverkar installationen av solpaneler på taket mitt husförsäkring?

Boka ett tryggt möte med oss idag
och få en kostnadsfri offert!

Solpaneler tak

Att välja solpaneler för taket är inte bara ett steg mot en hållbar livsstil, utan också en investering i framtiden. Hos Solsystem förstår vi betydelsen av detta beslut och är dedikerade till att leverera lösningar som överstiger förväntningarna.

Vårt engagemang för kvalitet och innovation har gjort oss till en pålitlig partner för villaägare över hela Sverige.

I vår strävan mot att stödja en grönare framtid, fokuserar vi på att tillhandahålla solpaneler som inte bara är effektiva och hållbara, men också estetiskt tilltalande. Vi förstår att varje hem är unikt, och därför anpassar vi våra solcellslösningar för att harmonisera med ditt hems arkitektur.

Detta innebär att vi noggrant bedömer ditt taks specifika förutsättningar - från lutning och orientering till skuggning - för att säkerställa optimal placering och energiutvinning.

Introduktion till solpaneler på tak

I en tid där hållbar energi blir allt viktigare, står solpaneler på taket som en symbol för miljövänlig innovation. Hos Solsystem, är vårt mål att göra övergången till solenergi enkel och prisvärd för varje villaägare.

Vår erfarenhet och kunskap gör att vi kan erbjuda anpassade solenergilösningar som inte bara är effektiva utan också estetiskt tilltalande, vilket gör ditt hem till en del av en grönare framtid. Med solpaneler från Solsystem blir ditt tak en aktiv del i att producera ren energi, vilket bidrar till både en minskning av dina energikostnader och ett mindre ekologiskt fotavtryck.

Olika typer av tak för solpaneler

Varje tak är unikt, och det finns olika typer av tak som kan påverka hur solpaneler installeras. Solsystem har expertisen att anpassa lösningar för varierande taktyper, från traditionella sadeltak till mer moderna platta tak.

Vår kompetens innebär att vi kan installera solpaneler på nästan alla slags takytor, oavsett deras lutning eller material. Vi ser till att varje installationsprojekt optimeras för att ge bästa möjliga prestanda och estetik, oavsett taktyp.

solceller

Steg-för-steg: Installera solpaneler på ditt tak

Att installera solpaneler är en process som kräver noggrann planering och expertis. Vi på Solsystem tar hand om varje steg i processen, från den initiala bedömningen till den slutliga installationen. Vi börjar med att analysera ditt taks förutsättningar, inklusive dess lutning och riktning, för att säkerställa optimal placering av solpanelerna.

Vår process innebär också att vi ser över lokala byggnadsföreskrifter och eventuella subventioner som kan vara tillgängliga för dig. Genom att välja Solsystem för din solcellinstallation får du en effektiv, problemfri och ekonomiskt lönsam lösning. Vi är med dig från start till mål, och ser till att din investering i solenergi ger maximal avkastning.

Fördelarna med solpaneler på taket

Solpaneler på taket erbjuder många fördelar, inklusive minskade energikostnader och ett bidrag till en grönare planet. Med Solsystem kan du se fram emot en hållbar och kostnadseffektiv energilösning som varar i många år. Installation av solpaneler kan också öka värdet på ditt hem och minska ditt beroende av traditionella energikällor.

Dessutom bidrar solceller till att minska ditt koldioxidavtryck, vilket är en viktig del i kampen mot klimatförändringarna. Tänk också på långsiktiga besparingar; med solceller på taket kan du producera en betydande del av ditt eget energibehov, vilket i sin tur kan minska dina energiräkningar avsevärt. Solpanelerna är designade för att vara hållbara och kräver minimalt underhåll, vilket innebär att du kan njuta av fördelarna utan större bekymmer.

Garagebyggnad i Simlångsdalen med solpaneler från Solsystem

Optimerar solpaneler för olika taktyper

Olika taktyper kräver olika strategier för att optimera solpaneler. Vårt team på Solsystem är specialiserat på att anpassa solpaneler som passar perfekt till ditt specifika tak, vilket maximerar energiutvinningen och effektiviteten. Oavsett om du har ett lutande, platt eller komplicerat tak, har vi kunskapen och erfarenheten att designa ett system som fungerar optimalt.

Vi beaktar faktorer som takets lutning, orientering och skuggning för att säkerställa att varje solpanel är strategiskt placerad för maximal solinstrålning. Detta innebär att du får mest möjliga energi för varje kvadratmeter av ditt tak. Dessutom använder vi endast högkvalitativa material och komponenter för att säkerställa att ditt solcellssystem är hållbart och tillförlitligt, vilket ger dig trygghet och en långsiktig energilösning.

Kostnaden för att installera solpaneler på taket

Att investera i solpaneler är en kostnadseffektiv lösning på lång sikt. Vi på Solsystem erbjuder konkurrenskraftiga priser och skräddarsydda offertpaket för att möta dina specifika behov och budget. En vanlig installation hos oss på Solsytem brukar ligga mellan 50 000 och 150 000 kr.

Välja rätt typ av solpaneler för ditt tak

Att välja rätt typ av solpaneler för ditt tak är avgörande för att maximera energiproduktionen. Hos Solsystem erbjuder vi en mängd olika solpanelalternativ och hjälper dig att välja den bästa lösningen baserat på dina behov och takets specifikationer.

Solcellspaneler till tak

Underhåll av solpaneler på taket

För att dina solpaneler ska behålla sin effektivitet och funktion under hela sin livslängd på upp till 25 år är regelbundet och noggrant underhåll avgörande. På Solsystem förstår vi vikten av att hålla dina solpaneler i toppskick. Därför erbjuder vi en omfattande underhållsservice som inkluderar allt från grundlig rengöring till detaljerade tekniska kontroller.

Säkerhetsaspekter vid installation av solpaneler på tak

Säkerhet är en av våra högsta prioriteter. Vi följer strikta säkerhetsprotokoll vid installation av solpaneler på tak för att skydda både vår personal och din fastighet. Alla installationer genomförs med noggrannhet och i enlighet med aktuella säkerhetsstandarder.

Effektiviteten hos olika typer av solpaneler på tak

Effektiviteten varierar mellan olika typer av solpaneler. På Solsystem guidar vi dig till att välja den paneltyp som bäst passar ditt tak och dina energibehov, för att maximera effektiviteten och solenergiutvinningen från ditt tak.

Integrera solpaneler med ditt befintliga tak

Integrationen av solpaneler med ditt befintliga tak kräver skicklighet och precision. Våra experter på Solsystem är specialiserade på att anpassa installationen så att den kompletterar och förstärker ditt nuvarande taksystem.

Takets betydelse för solpanelernas prestanda

Takets utformning, lutning och orientering spelar en stor roll i solpanelernas prestanda. Vi analyserar ditt tak för att optimera placeringen och vinkeln på solpanelerna, vilket ger bästa möjliga energiproduktion.

Designlösningar för solpaneler på tak

Estetiken är lika viktig som funktionaliteten. På Solsystem erbjuder vi designlösningar som integrerar solpaneler på ett estetiskt tilltalande sätt, vilket förbättrar både din fastighets utseende och dess energieffektivitet.

Villa i Falkenberg med solpaneler från Solsystem

Beräkna retur på investering för solpaneler på taket

Investeringen i solpaneler är inte bara bra för miljön, utan också för din ekonomi. Vi hjälper dig att beräkna returen på din investering, inklusive energibesparingar och potentiella subventioner, för att du ska kunna se det verkliga värdet av dina solpaneler.

Hur väder påverkar solpaneler på tak

Väderförhållanden kan påverka solpanelers effektivitet. På Solsystem har vi utvecklat solpaneler som är robusta och effektiva även under varierande väderförhållanden, från stark sol till snö och is. Kontakta oss så berättar vi mer

Juridiska krav för installation av solpaneler på tak

Att installera solpaneler kräver att vissa juridiska krav uppfylls. Vårt team är välinformerat om alla lokala och nationella regleringar och ser till att din installation är helt i enlighet med lagar och föreskrifter.

Maximera solenergiutvinning från ditt tak

Maximering av solenergiutvinningen från ditt tak är vårt huvudmål. Genom att utnyttja innovativa tekniker och anpassade lösningar strävar vi efter att din solcellsanläggning producerar så mycket energi som möjligt.

Skog och sol

Innovativa solpaneler för olika taktyper

Vi erbjuder innovativa solpaneler anpassade för en mängd olika taktyper. Oavsett om du har ett platt tak eller ett lutande tak, har Solsystem den expertis som krävs för att designa och installera en solpanel som passar perfekt.

Solpaneler på platt tak vs. lutande tak

Valet mellan solpaneler på platta tak och lutande tak kan vara svårt. Vi på Solsytem hjälper dig att förstå fördelarna med varje alternativ och väljer den bästa lösningen baserat på ditt taks utformning och dina energibehov.

Hur man väljer installatör för solpaneler på taket

Att välja rätt installatör för dina solpaneler är avgörande för projektets framgång. På Solsystem kombinerar vi teknisk expertis med kundservice av högsta kvalitet, vilket garanterar att din installation utförs professionellt och effektivt.

Subventioner och stöd för solpaneler på tak

Det finns flera subventioner och stödprogram tillgängliga för de som väljer att installera solpaneler. Vi på Solsystem hjälper dig att navigera i dessa program för att maximera din investering och göra övergången till solenergi mer överkomlig.

Installation

Anpassa solpaneler till historiska och äldre tak

Att installera solpaneler på historiska eller äldre tak kräver specialkunskap. Våra experter är skickliga på att anpassa lösningar som respekterar och bevarar den historiska karaktären hos ditt hem, samtidigt som de tillför modern energieffektivitet.

Trenden med solpaneler på villatak

Solpaneler på villatak blir allt populärare. Detta hållbara alternativ till traditionell energi är inte bara bra för miljön, utan förbättrar också ditt hem och sänker dina energikostnader. Solsystem är i framkant av denna trend, med innovativa lösningar som möter dagens behov.

Framtidens teknik i solpaneler för tak

På Solsystem är vi ständigt på jakt efter den senaste tekniken inom solpaneler för tak. Vi strävar efter att erbjuda våra kunder de mest effektiva och tekniskt avancerade lösningarna som finns tillgängliga på marknaden.

Solpaneler på tak i olika klimat

Solpaneler är effektiva i en mängd olika klimat. Våra solpaneler är utformade för att tåla allt från det skandinaviska klimatets skiftande väderförhållanden till mer konstant soliga regioner, vilket garanterar effektiv energiproduktion oavsett var du bor.

Visuella aspekter av solpaneler på tak

Utseendet på dina solceller är lika viktigt som deras funktion. Solsystem erbjuder estetiskt tilltalande designalternativ som inte bara är effektiva utan också kompletterar ditt hems utseende.

Energilagring och solpaneler på taket

För att fullt utnyttja potentialen i dina solpaneler, erbjuder vi lösningar för energilagring. Detta innebär att du kan lagra överskottsel som produceras under dagtid för att använda under tider när solen inte skiner.

Sköta om ditt solenergisystem på taket

Att sköta om ditt solenergisystem är viktigt för att garantera långsiktig hållbarhet och effektivitet. Vi erbjuder omfattande underhålls- och serviceprogram för att säkerställa att ditt system alltid fungerar på toppnivå.

Vanliga misstag att undvika vid installation av solpaneler på tak

Det finns vanliga misstag som kan uppstå vid installation av solpaneler Vårt team på Solsystem är väl medvetna om dessa fallgropar och arbetar proaktivt för att undvika dem, vilket säkerställer en smidig och problemfri installation för dig.

Så påverkar solpaneler på taket fastighetens värde

Att installera solpaneler kan öka värdet på din fastighet. Förutom de direkta energibesparingarna, är solceller en attraktiv funktion för potentiella köpare, vilket kan öka värdet och attraktionskraften på din fastighet.

Kontakta oss

När du bokar ett kostnadsfritt hembesök av oss så kommer vi hem till dig och pratar mer om hur en solcells- och/eller batterianläggning ska fungera hos dig. Baserat på dina önskemål, förutsättningar och behov presenterar vi därefter en offert med förslag på den bästa solcells och batterilösningen för just din fastighet.

Stockholm Address
Adress
Box 231
332 25, Gislaved
Telefontid
Telefontid:
Mån: 10.00 - 16.00
Tis-fre: 09.00-16.00
Lör-sön: stängt

Letar du efter våra medarbetare? Hitta dem här.