Logo

Installera solceller Malmö

Vi arbetar uteslutande med solceller i Malmö av absolut högsta kvalitet som installeras av kvalitetssäkrade montörer

Installera solceller Malmö

Därför ska du välja oss för solceller i Malmö

Vi är passionerade över att få leverera trygga, estetiska, prisvärda och proffsiga installationer till våra kunder i Malmö. Med lång erfarenhet och tusentals nöjda kunder så har vi kommit långt.

Personligt hembesök
Vi bokar in en dag och tid som passar dig och kommer vid detta tillfälle lyssna på dina önskemål samt titta på ditt tak eller din marks förutsättningar.
Bidrag för solceller
Likt rot- och rutavdrag finns det ett Grönt Teknik-avdrag som går att nyttja för dig som vill investera i solceller och batteri. Avdraget uppgår till 20% och dras av på kostnaden för arbete och material. För batterianläggningar utökas skattereduktionen till 50%.
Ren solenergi till ditt tak
Den el du producerar tär inte på jordens resurser utan är förnybar och miljöriktig. Att inte vara helt beroende av någon annan för att få el till sin fastighet ger en trygghet och du kan sova gott om natten.
Batteri
Att komplettera sin solcellsanläggning med ett tillhörande batteri är en klok investering för att maximera utnyttjandet av den kostnadsfria energi som solcellerna genererar.
Håkan

Intresserad av att veta mer? Kontakta Håkan, han är vår expert i Malmö

010-788 28 28
hakan.torntorp@solsystem.com

Solpaneler är igång, allt fungerar fint, jätte trevligt kundtjänst . Rekommenderar starkt. / Hanna

Vad skiljer oss från andra?

Solsystem är i rötterna ett småländskt familjeföretag inom solcellsbranschen som idag levererar prisvärda och smarta lösningar till största delen av södra Sverige. Vi arbetar uteslutande med solpaneler av absolut högsta kvalitet som installeras av kvalitetssäkrade montörer. Vi gör det enkelt för våra kunder eftersom vi tar ett helhetsansvar från första möte till färdig installation och underhållsservice. Vi är solcellsföretaget som hjälper er med att göra en trygg, grön investering med mycket god avkastning.

Antal lokala projektledare
19
Grundat
2017
Antal installationer
3 000+

Vi finns tillgängliga för installationer här:

Vanliga frågor och svar - Installera solceller Malmö

Vilka steg ingår i processen att installera solceller i Malmö?
Hur bestämmer jag vilket solsystem som passar bäst för mitt hem i Malmö?
Behöver jag bygglov för att installera solceller på mitt tak i Malmö?
Hur lång tid tar det att installera ett solcellssystem i Malmö?
Kan jag producera all min egen el med solceller i Malmö?
Vad kostar det att installera solceller i Malmö?
Hur påverkar solceller värdet på min fastighet i Malmö?

Boka ett tryggt möte med oss idag
och få en kostnadsfri offert!

Installera solceller Malmö

Att installera solceller i Malmö börjar med att välja rätt solsystem för din fastighet. Detta val är avgörande för att maximera din egen elproduktion och säkerställa att din investering blir så lönsam som möjligt. Nyckeln ligger i att förstå ditt hushålls energibehov, takets läge och potentialen för solinstrålning i ditt område.

En professionell bedömning från våra experter kan ge dig den information du behöver för att fatta ett välgrundat beslut. Vi på Solsystem kan erbjuda skräddarsydda lösningar som inte bara passar din fastighets unika förutsättningar utan också dina ekonomiska mål. Att välja rätt solceller innebär att investera i en hållbar framtid samtidigt som du minskar dina löpande energikostnader.

Vi hjälper dig hela vägen genom själva installationen av ditt solcellssystem, och för bara några tusen kronor kan du både minska dina energikostnader och bidra till en grönare framtid, precis som du alltid har velat – vi är här för att göra din vision till verklighet tillsammans med andra som delar ditt engagemang.

Maximera din egen elproduktion med solceller i Malmö

I Malmö, där ambitionen att leva hållbart ständigt växer, erbjuder installation av solceller en fantastisk möjlighet att producera din egen el. För att maximera din produktion, överväg att installera ett system som inte bara är anpassat efter ditt tak och dina energibehov utan också optimerat för regionens specifika solförhållanden. Effektiviteten i ditt solcellssystem beror på korrekt orientering, lutning och frånvaro av skuggande objekt. Att investera i högkvalitativa solpaneler och en effektiv inverter kan ytterligare öka din elproduktion, vilket gör din övergång till solenergi ännu mer givande.

Steg-för-steg: Så installeras solceller på ditt tak i Malmö

Steg 1: Kontakta oss på Solsystem

Första steget mot solceller hemma eller till ditt företag är att kontakta oss på Solsystem och boka in en tid för ett hembesök.

Steg 2: Hembesök

Energiförbrukning: Vi börjar med att utvärdera din årliga energiförbrukning. Detta hjälper oss att bestämma storleken på det solcellssystem du behöver.

Takbedömning: Vi kontrollerar ditt taks läge och tillstånd. Idealiskt bör taket ha god exponering mot söder utan skuggande träd eller byggnader.

Steg 3: Planering och design

Våra experter ritar upp förslag utifrån dina förutsättningar på hur du på mest effektiva sättet får ut mest av dina solpaneler.

Anpassad Lösning: Få en anpassad lösning baserat på ditt hems specifika behov och förutsättningar.

Steg 4: Ansökan om tillstånd

Bygglov: Vi hjälper dig kontrollera med Jönköpings kommun om du behöver bygglov för installationen.

Steg 5: Installation

Våracertifierade installatörer kommer och monterar solpanelerna hos dig utifrån vad ni kommit överens om. Detta tar från några dagar upp till någon vecka beroende på komplexiteten och storleken på projektet.

Steg 6: Anslutning och inspektion

Nätanslutning: Systemet kopplas till elnätet. Du kan behöva en inspektion från elbolaget eller kommunen för att godkänna installationen.

Inspektion: En slutlig inspektion säkerställer att allt är korrekt installerat och uppfyller alla lokala föreskrifter.

Steg 7: Aktivering

Driftsättning: När allt är godkänt kan solcellssystemet aktiveras. Du börjar nu producera din egen el.

Övervakning: Vi lär dig hur du övervakar systemets prestanda för att maximera din energiproduktion.

Steg 8: Underhåll

Solsystemen kräver minimalt med underhåll men det kan va bra att se över någon gång per år att det inte är smuts på solcellerna osv. Om du följer våra rekommendationer för underhåll kommer ditt system fungerar effektivt under många år framöver. Och vill du ha hjälp så finns vi alltid där för dig, bara att ringa så hjälper vi dig.

Genom att följa dessa steg kan vi framgångsrikt installera solceller på ditt hem i Malmö och bidra till en mer hållbar framtid samtidigt som du njuter av lägre energikostnader.

Bygglov för solceller i Malmö: Vad du behöver veta

När du installerar solceller i Malmö är det viktigt att känna till stadens regler och krav gällande bygglov. Beroende på installationens storlek och placering på din fastighet kan du behöva ansöka om bygglov innan arbetet påbörjas. Om du känner att du vill göra detta på egen hand kan du börja med att kontakta Malmö stad för att förstå de specifika kraven för just din installation. Förbered den nödvändiga dokumentationen, som kan inkludera detaljerade ritningar och tekniska specifikationer för ditt solcellssystem. Kom ihåg att en noggrann förberedelse och efterlevnad av lokala regler är nyckeln till en framgångsrik installation, som inte bara ger dig ren energi men också bidrar till stadens gröna omställning.

Känner du att detta kändes tidskrävande och jobbigt? Kontakta oss så hjälper vi dig med hela bygglovsprocessen.

Körsbärsgatan 6, Malmö

Solcellsanläggning i Malmö: Långsiktig investering för 30 år framåt

Att investera i en solcellsanläggning i Malmö är inte bara ett steg mot en grönare framtid utan också en ekonomisk investering som betalar sig över tid. Med en förväntad livslängd på upp till 30 år kan solceller erbjuda en kontinuerlig och stabil produktion av egen el, vilket minskar dina energikostnader avsevärt. Det är viktigt att välja högkvalitativa komponenter och en pålitlig leverantör för att säkerställa att din anläggning fungerar effektivt genom årtiondena. Denna långsiktiga satsning stärker inte bara din ekonomiska stabilitet utan bidrar även aktivt till att minska koldioxidutsläppen i Malmö och Skåne.

Så får du en offert för solceller i Malmö: En enkel process

Att få en offert för solceller i Malmö är en enkel och rakt fram process. Börja med att kontakta oss på Solsystem så bokar vi in ett kostnadsfritt hembesök hos er. Under det besöket bedömer vi ditt tak, diskutera dina energibehov och förstår dina specifika önskemål. Efter bedömningen kommer våra experter att utarbeta en detaljerad offert som inkluderar allt från kostnaden för utrustning och installation till beräknad energiproduktion och återbetalningstid.

Välj rätt solpaneler för ditt hem i Skåne

När du väljer solpaneler för ditt hem i Skåne är det avgörande att överväga faktorer som effektivitet, hållbarhet och estetik. Skånes klimat och ditt taks specifika förhållanden spelar en stor roll i vilken typ av solpaneler som är mest lämpliga. Det finns olika typer av solpaneler på marknaden, var och en med sina egna fördelar. Våra experter tar fram vilka paneler som bäst möter dina behov och hur de kan integreras på ditt tak för att maximera solinstrålningen och energiproduktionen.

Solenergi i Malmö: För en hållbar och ljus framtid

Solenergi representerar en ljus och hållbar framtid för invånarna i Malmö. Genom att övergå till solenergi bidrar du inte bara till att minska ditt hushålls koldioxidavtryck utan också till stadens mål att bli mer energieffektiv och mindre beroende av fossila bränslen. Med Malmös satsning på gröna initiativ och hållbar utveckling är det nu en utmärkt tid att investera i solenergi. En solcellsanläggning ger inte bara ekonomiska besparingar över tid utan också en känsla av oberoende och bidrag till en renare, grönare planet för framtida generationer.

Varför solceller är en bra investering i Sverige idag

Solceller står idag som en av de mest lovande investeringarna i Sverige, tack vare landets engagemang för hållbar utveckling och energiomställning. Med regeringens stöd genom subventioner och avdrag blir solenergi allt mer ekonomiskt tillgänglig. Solceller ger inte bara möjligheten att minska dina energikostnader utan stärker även Sveriges energioberoende och bidrar till en minskad miljöpåverkan. Dessutom, med teknikens ständiga utveckling, ökar effektiviteten och livslängden på solcellssystem, vilket säkerställer en stabil och långsiktig avkastning på din investering.

Hur lokala företag i Malmö kan dra nytta av solceller

Lokala företag i Malmö har en unik möjlighet att dra nytta av solceller inte bara för att minska energikostnader utan också för att stärka sitt varumärke som miljömedvetet. En investering i solenergi kan visa sig vara ekonomiskt gynnsam genom lägre driftskostnader och potentiellt ökade fastighetsvärden. Dessutom kan företag dra nytta av olika stöd och subventioner som erbjuds på lokal och nationell nivå, vilket ytterligare ökar investeringens attraktivitet.

Så fungerar solenergi: Från tak till kontakt i Malmö

Solenergi i Malmö omvandlar solens strålar till elektricitet genom solcellspaneler installerade på taket. Denna process börjar när solpanelerna absorberar solenergi och omvandlar den till likström (DC). En inverter omvandlar sedan denna likström till växelström (AC), vilken kan användas för att driva ditt hem eller företag. Överskottet av producerad energi kan antingen lagras i batterier för senare användning eller säljas tillbaka till elnätet, vilket ger en ytterligare ekonomisk fördel. Genom att förstå och utnyttja solenergins kraft, kan invånare och företagare i Malmö bidra till en mer hållbar framtid samtidigt som de njuter av ekonomiska besparingar.

Kontakta oss

När du bokar ett kostnadsfritt hembesök av oss så kommer vi hem till dig och pratar mer om hur en solcells- och/eller batterianläggning ska fungera hos dig. Baserat på dina önskemål, förutsättningar och behov presenterar vi därefter en offert med förslag på den bästa solcells och batterilösningen för just din fastighet.

Stockholm Address
Adress
Box 231
332 25, Gislaved
Telefontid
Telefontid:
Mån: 10.00 - 16.00
Tis-fre: 09.00-16.00
Lör-sön: stängt

Letar du efter våra medarbetare? Hitta dem här.